Hè schrijver, schrijf je mee?

Er was een tijd dat ik me echt gek schreef. van maatschappelijk bewogen columns, tot onzinnige blogs en van korte verhalen, tot toch zeker 3 hoofdstukken van een (nog te schrijven) boek. Gewapend met pen en papier schreef ik me een gat in de dag en tot diep in de nacht.

En hoewel ik tegenwoordig nog best wat teksten produceer (voor bijv. Contentgirls, maar ook voor Tekstblad en voor mijn persoonlijke blog en Cattish.nl en Redseats.nl), is mijn productie de laatste tijd onaangenaam minimaal.

Tijd om mezelf aan het werk te zetten – schiet nu al weken door mijn hoofd. Tijd om pen bij de hoorns te vatten en papier in het nekvel te grijpen en net zolang ernaar te staren tot er wat uitkomt. Een erg inefficiënte manier om je het schrijvende deel van je brein weer aan de praat te krijgen kan ik je vertellen.

Dit is het plan: doe vooral mee!

Na meerdere mislukte pogingen, heb ik nu een nieuw plan bedacht. Een plan dat een aantal van mijn favoriete elementen bij elkaar brengt. Het plan is als volgt:

 • Elke week deel ik een schrijfopdracht uit (ik ben gék op opdrachten uitdelen). Niks ingewikkelds, een korte plot die een invalshoek biedt om mee aan het schrijven te gaan.
 • Elke week stuur ik dat naar een lijst van mensen die het leuk vinden om mee te doen met deze schrijfexcercitie (leuk element nr. 2: we doen het samen).
 • Zij (wij dus, want ik ook) krijgen dan een week om een kort verhaal te schrijven, met de prompt als inspiratie. Dat verhaal mag niet langer zijn dan 1200 woorden (willekeur, nóg zo’n favo van mij) en niet korter dan 350 woorden (dan kan het lekker verkeren)
 • Dat verhaal komt op een website te staan, waar de deelnemers alleen toegang toe hebben. Zo kunnen ze elkaar van feedback voorzien (jawel, tis toch een beetje crowdsourcen, nog zo’n mooi element).
 • ik verwacht dat dat zinnig en leuk wordt omdat we allemaal even kwetsbaar zijn: we hebben immers allemaal een stuk ingezonden. (de democratisering van internet).
 • Voor degene die dat willen kunnen de verhalen die zij hebben geschreven ook nog eens openbaar worden gemaakt, zodat ze hun werk kunnen showen en van de goegemeente nog meer feedback kunnen ontvangen en eindeloze complimenten natuurlijk (hé, personal branding kind).

Ik heb nog wel een domeintje over en een mailinglist paraat. Dus, lijkt het jou ook leuk om vanaf volgende week 4 weken lang te schrijven? Meld je dan aan. Site enzo komen er dus nog aan!

Oh en mocht je 4 weken lang vinden? Dan doe je minder. En mocht je 4 weken te kort vinden? De kans is groot dat als het leuk is, dat ik dan gewoon lekker doorga. Niet te moeilijk doen, het is voor de leuk en de oefening.

Aanmelden doe je via deze link. Da’s vooral omdat het aanmeldformulier alle opmaak verliest als ik het in dit bericht plaats en het nu heel vroeg in de ochtend is en dat nu dus niet ga fixen 🙂

En als je scant:

Aanmelden doe je hier

Ik ben benieuwd!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

5 comments

 1. Hoi Xaviera, ik vind ‘m leuk!
  En ik doe graag mee!
  Even voor de volledigheid, je kent toch zeker wel NaNoWriMo (http://www.nanowrimo.org/en) en vergelijkbare (betaalde) initiatieven in NL gevonden via deze LinkedIn groep gevonden > http://linkd.in/vOzqyX

  Ik zal deze link daar ook even posten (crossposterdecrosspost).

  Maar ik doe graag met jou mee want ik vind je leuk! Zo dat staat.
  En die dingen die er zijn zijn me te tijdsintensief (dit jaar in elk geval).

  Tot schrijfs hoop ik!! En dan misschien een borrel? (of ga ik te snel…)

  groet, Tess

 2. Wat een leuk initiatief.
  Klein nadeel; ik heb besloten toch mee te doen met NaNoWriMo. Terwijl ik nou ook weer niet zoveel tijd heb.
  Denk je, dat je ook in december mag instappen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit