Not even a mouse

‘Twas the night before Christmas,
And all through the house
Not a creature was stirring
Not even a mouse…

Niet alleen is het niet de avond voor kerst, maar bij mij is de muis nogal luidruchtig. Sterker nog, er is meer dan 1 muis in mijn huis. De eerste keer dat ik ze zag was toen ik de deur van mijn boekenkast opendeed. Ergens in de winter had ik een zak vogelvoer (om onverklaarbare redenen) in mijn boekenkast neergezet. De muizen waren daar blijkbaar achter gekomen en waren langzaam maar zeker de zak aan het leegvreten. Toen ik de deur openmaakte zaten twee muizenneefjes (ik zag gewoon dat het neefjes waren) zich tegoed te doen aan het vogelvoer, zonder zich overigens erg veel van mij aan te trekken.

Maar de plaag was niet beperkt tot mijn boekenkast bleek een dag later. Mijn zusje woont op de etage boven die van mij. De dag nadat ik de neefjes muis vond, hoorde ik opeens mijn zusje gillen. Een van de muizen bleek al enige tijd met veel plezier in haar kamer te verblijven. Mijn zusje heeft een chihuahua en meneer of mevrouw muis deelde (tot tevredenheid van beide) zijn dure hondenvoer met hem. De muis was zelfs zo brutaal dat hij wanneer mijn zusje tv zat te kijken, voorbij rende, een brokje gapte en dan snel weer wegrende. Waarschijnlijk dacht haar hond dat de muis een soortgenoot was, hem kunnen we dus niks kwalijk nemen wat dat betreft.

Nu heb ik een kat. En je zou dus denken dat muizen wel beter weten dan een beetje ongegeneerd rond te struinen in zijn territorium….niet dus!

Tijd dus voor zwaardere middelen. Nadat mijn zusje en ik gif als optie hadden gediskwalificeerd omdat het risico dat een van onze geliefde huisdieren het binnen zou krijgen te groot was, gingen we verder op onderzoek uit. We vonden de Ecosect-PestAway-deLuxe.

De Ecosect-PestAway-deLuxe belooft met ultrasound en/of elektromagnetische golven niet alleen muizen weg te krijgen, maar ook Ratten, mieren, spinnen vlooien, kakkerlakken, zilvervisjes, muggen, Houtworm , Boktor en de meeste anderen soorten insecten. Nu ken ik geen enkele boktor persoonlijk en wil ik dat graag zo houden, een prima product dus. Jammergenoeg bleek na enig onderzoek dat dit pestaway deluxe dingetje voor geen meter werkte. Het klonk ook te mooi om waar te zijn.

Mijn zusje en ik zijn allebei van die watjes die de muizen dan weer niet perse dood willen hebben. We zochten dus een oplossing waarbij de muizen verdwenen, zonder naar de muizenhemel te hoeven. De tweede optie was een diervriendelijke muizenval. Ik kon in de winkel kiezen tussen een muizenvilla en de muizen-iglo. Maar aangezien de verkoper liet weten dat bij de muizen-iglo de beestjes vaak hun ogen uitprikten, was ik zo schappelijk de villa te kopen.

Het onding (lijkt niet eens op een villa, maar misschien voor een muis dan weer wel) staat nu al twee dagen bij mijn zusje met een aanlokkelijk stukje kaas erin, maar de muis heeft totaal geen interesse. De villa blijft leeg.

Het begint erop te lijken dat het diervriendelijke alternatief niet gaat werken. Time for a killingspree. Tenzij iemand nog suggesties heeft?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. misschien als je er wat pindakaas in doet, dat vinden ze namelijk lekker, dat ze kaas lekker vinden is maar een fabeltje, (tom en jerry verhaal) soms weren ze zelfs de kaas i.v.m. de sterke geur ervan.

  2. Chocolade blijken ze ook erg lekker te vinden (tip van m’n moeder). Werkte die pest away ook niet tegen insecten?

  3. chocolade vinden ze inderdaad lekker, hetzij dat er een antistof in zit tegen de muizengif. Vitamine K om precies te zijn. Door het eten van chocolade worden ze resident tegen de muizengif.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit