Cuba – naar het hotel

Onze reis naar Cuba, hebben we via een reisbureau in Utrecht geboekt. Old skool, maar wel handig zo blijkt algauw. Naast de stoelen in het vliegtuig en de champagne van Arke Fly, krijgen we van onze reisleider Frank bij aankomst ook meteen een fles Havana Club rum in onze handen gedrukt. Als dan in het hotel ook nog champagne en snoep blijkt te staan is het feest helemaal compleet.

Op onze kamer, die groot en comfortabel is, nemen we het er nog even van. Door de 3 uur vertraging die we hebben gehad, is het intussen al laat in Cuba, maar dat mag de pret niet drukken. Het prachtige weer, de goed draaiende airco, de ruime kamer en de nu al ruime hoeveelheid alcohol brengt ons in een melancholische stemming. We heffen het glas en proosten op onze toekomst samen. Wat die ook moge brengen.

Van Frank hebben alle Cuba-gangers een uitnodiging gekregen om de volgende dag een presentatie bij te wonen. Daar zal ons meer over het land worden verteld en natuurlijk over de tours die Holland International biedt. We besluiten te gaan. Zoveel weten we niet over Cuba – al is mijn oma dan Cubaanse – en wie weet steken we er wat van op. Maar eerst slapen. Met een lichte buz valt mijn hoofd neer op het kussen. Althans, dat denk ik, want het volgende dat ik me kan herinneren is de wekker die gaat.

foto: uitzicht vanuit onze hotelkamer in Varadero
Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

3 comments

  1. Cuba staat ook nog op ons verlanglijstje. We hadden als huwelijksreis een maandje Tibet & Nepal geboekt, maar dat werd vanwege de onlusten in Tibet geannuleerd. Toen werd het een close call tussen Cuba en Ladakh (Noord-India), maar die laatste won dus… Eigenlijk wel jammer, want Cuba staat natuurlijk aan de vooravond van een grote ommezwaai, en dat jullie nog net het Cuba van daarvoor hebben gezien maakt me wel ‘n tikkeltje jaloers πŸ™‚

  2. I just returned from Cuba on December 15th. They do not want American money. DO NOT BRING IT. You will need to exngache your money into Convertible Cuban Pesos. If you exngache American, you will be charged 10% of what you are exchanging. There is no surcharge for converting Canadian to Pesos. The Cuban Peso is about 8% higher than the American dollar. For $100.00 Cdn, which we exngached at the hotel, we received 77.00 Convertible Cuban Pesos. Remember to get a lot of single pesos as you will need to use this as tips. Even though it is all inclusive, you will still want to tip for good service. Especially your maid. If you have any extra tip the gardener as well as the beach workers, etc. They don’t get tips and they would be more than grateful.To leave Cuba, each person will have to pay 25.00 Convertible Pesos. They only except convertible pesos, no Canadian, no American and no plastic. Put this aside at the beginning of your trip in your room safe and you will have no problems leaving the country!Have a great trip!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit