Solo

Heb ik dat. Trouw ik met een van de drie mannen in Nederland die niet van voetbal houdt. Niet eens gelegenheidsfan is zoals ik. Dus zit ik hier nu – 10 minuten voor de start van de wedstrijd – in mijn eentje op de bank. Hij naar de sportschool, ik aan het EK-en.

Eigenlijk moet ik blij zijn. Mijn vader is zo’n man die van voetbal houdt. Elke zondag ging die ene tv die we hadden (ja die kreeg je toen nog niet gratis bij een zak chips namelijk) zo ongeveer de hele dag, of wat voor mijn begrip de hele dag was, op Studio sport. Oh wat haatte ik die kleine mennekes (het was ook geen grote tv) die dat stomme balletje aan het rondschoppen waren. En hoewel ik mijn vader natuurlijk niet haatte, vond ik zijn druktemakerij wel retevervelend.

Toen ik uit huis ging, heb ik omdat mijn vader keek, ook een tijd gekeken. Ja, als kind wil je graag goedkeuring van pa en ma. Al ben je dan 18 en doe je je uiterste best om te doen alsof het je eigen originele idee was. Maar toen Ajax (zijn team) begon te verliezen, was het algauw voorbij. Nu ben ik een ongegeneerde gelegenheidsfan. Meer fan van het feesten, dan van het voetbal. Ook al omdat voor zover ik het heb gevolgd, Nederland het helemaal niet zo goed doet deze dagen. Jammer, want dat maakt het feesten ook wel moeilijker.

Maar goed, in mijn eentje op de bank dus. Met een baco, om de spanning – want spannend is het wel – een beetje te verzachten. Dat wordt alleen schelden tegen de scheids. Alleen schelden bij het Italiaanse acteerwerk. Alleen schelden als de bal er net naast gaat.

Ach het leuke van zo’n EK is dat je in je eentje ook niet echt alleen bent. Vanaf mijn balkon zie ik in alle tuinen op de binnenplaats mensen zitten met bier en baco’s. Klaar voor de wedstrijd. Mocht het goed gaan, dan mag ik vast met hun meejuichen!

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

5 comments

 1. voor de statistiek, ik telde in de sportzaal een stuk of 8 mannen(en een vrouw),

  dus dan moeten het er al minstens negen zijn πŸ™‚
  daarentegen kent mijn dochter(7) al alle namen van het elftal πŸ™

 2. Wij zaten gisteravond met z’n tweeΓ«n op de bank, allebei met ‘n boek. De tv stond wel aan, maar dat was het idee van H., mijn vrouw. Zij was ook degene die haar boek even aan de kant legde als we uit het geluid dat van buiten naar binnen kwam concludeerden dat er gescoord was. Lezen met het geluid van de tv aan is niet heel handig, namelijk.

  Overigens hebben we de tweede helft niet gezien. Dat er nog een derde doelpunt bij kwam hoorden we wederom “van buiten”, maar we wisten niet zeker of er ook nog tegendoelpunten waren geweest, want die hoor je niet zo goed.

 3. Er zijn wel mannen die niet van voetbal houden, maar er zijn wel veeeeel meeeer mannen die er gek op zijn. Rare jongens, die mannen.

  @tafel: Ik keek via internet met een vertraging van 20 seconden. Dat was wel geinig, want ik hoorde het scoren voor ik het op mijn scherm zag. En dan zat ik in mijn eentje te juichen, 20 seconden later dan de rest πŸ™‚

 4. He Xaf, tis dat ik in Bern zat, anders was je welkom! πŸ˜€ En voor de volgende wedstrijden; gewoon ff bellen. Met meerdere kijken is nl. ook leuk! (zeker met zo’n mannetje of 17.000!)

 5. @Reinout: Hoe was Bern dan? Hoor ik wel…maar ik krijg mijn nieuwe tv deze week…bij mij kijken dus..heb ook nog bier dat op moet overigens…duszz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit