Frustratie: MSN.nl

Mijn baan is het leiden van een team contentprofessionals die zich enerzijds bezighouden met teksten en anderzijds met het ervoor zorgen dat die teksten goed op onze site komen te staan. Waarbij goed inhoudt dat klanten er wat aan hebben en/of de volgende stap nemen die dan leidt tot verkoop. Dat kan zijn van een product (ik werk bij een bank) of van een dienst. In het kort: wat wil de klant en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze er zo gemakkelijk en eenduidig mogelijk komen.

Leuk job, leuk team, leuke projecten, leuke plek, leuk bedrijf.

Mijn eerste webbaan had ik in ’98 (zeg ik nu uit mijn hoofd). Sinds mijn eerste site (ergens in ’96) en nu anno 2008 is de webwereld nogal veranderd. Vroeger bvolkt door nerds, nu – in elk geval in Nederland – bevolkt door bijna iedereen. Vroeger was het Netscape en ICQ. Nu Explorer/Firefox en MSN.

En dan zijn we meteen bij mijn doorn in ‘t oog: MSN.nl. Elke dag miljoenen hits. Elke dag weer. En elke dag weer een crappy website. ooit heb ik er eens gesolliciteerd. Ik had echt een baan nodig op dat moment en had er graag gewerkt. Op dat moment niet eens om er iets aan te verbeteren, alleen eigenlijk al om te werken. Ik ben (obviously) niet aangenomen. Achteraf – al baalde ik toen wel heel erg) is dat echt een prima beslissing geweest. Mijn god wat vin dik dat een vreselijke website. En mijn god, wat had ik me geschaamd om daar te werken.

Heel soms trap ik in het trucje van MSN. Interessante kop, klaar om aangeklikt te worden, die blijkt te linken naar de zoveelste advertorial. Als je geluk hebt, krijg je nog iets kado voor je moet betalen. Maar in veel gevallen vul je eindeloos allerlei gegevens in of meningen waarop je uiteindelijk wordt doorverwezen naar een of andere betaaldienst. Zonder waarschuwing vooraf. Zonder dat iemand zegt…”hey…je klikt en klikt, maar straks gaat het je geld kosten.”

In de tijd dat ik begon met internetten was alles nog gratis. Betalen bestond eigenlijk niet echt. Dat dit nu veranderd is, kan ik mee leven. Sterker nog, sommige betaalconstructies hebben geleid tot een verbetering van de kwaliteit van bepaalde diensten en producten. Daarbij: voor niets gaat de zon op. En zelfs dat vaak niet meer. Prima.

Maar waar MSN juist álle mogelijkheden heeft om iets goeds neer te zetten is de site overduidelijk alleen maar bezig met plat geld binnen te halen. Plat geld omdat je geld kan verdienen door iets goeds neer te zetten óf geld kan verdienen door mensen in de maling te nemen. Dat laatste is uiterst onaantrekkelijk. En dat laatste is standard operating procedure voor msn.nl.

Okay, okay, misschien ga ik wat ver. Ze doen ook dingen goed. Maar de nepkopjes maken die zaken voor mij minder zichtbaar en het noemen bijna niet waard. Zonde. Zonde van het potentieel.

Okay, die frustratie ben ik even kwijt.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

  1. Tja, Microsoft…hun hoofdsite is ook altijd puinhoop geweest. je vindt er makkelijker iets door het te Googelen dan via hun eigen zoekfunctie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit