Nieuwe verbindingen

“Ik had mijn man mee moeten nemen, dan hij kunnen helpen met sjouwen.” Ik hoorde het mezelf zeggen en schrok er een beetje van. Tot nu toe noem ik Jan “mijn vriend waar ik mee getrouwd ben.” Ik bedoel maar: man – dat klinkt toch saai, stokoud, en als vergane glorie. Jan is gewoon mijn vriend. En nu ben ik dus met hem getrouwd.

Het bijzondere moment ging compleet voorbij aan de vrouw achter de balie bij de Toko. Zij snapte niet dat ik helemaal niet van het trouwen ben. Met een uitbundige lach uitte ze haar goedkeuring over het idee dat een ” man” zou moeten helpen met sjouwen. Mijn gezicht verraadde niet wat er zich in mijn hoofd afspelen. Het aanmaken van nieuwe hersenverbindingen. Verbindingen over getrouwd zijn en een man hebben.

Goede kans overigens dat het allemaal iets te maken heeft met de briefjes die mijn “man”Β  vanmorgen overal heeft opgeplakt. Briefjes met lieve boodschappen erop. Op strategische plekken zoals de spiegel, de tv, mijn computerscherm. En dat allemaal nog vΓ³Γ³r hij naar kantoor vertrok. Wat een droppie, die man van mij.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

9 comments

  1. Erg herkenbaar, ook dit verhaal. Op ons feest kwam er iemand van de bediening op me af met de vraag of “uw vrouw” nu rode wijn of Spa Rood had besteld (tja, is ook lastig te onthouden): ze was namelijk even van mijn zijde verdwenen om met ‘n collega te praten. Ik begreep even niet over wie het ging. Maar erger was de reactie toen “mijn vrouw” eenmaal opgespoord was. Haar reactie (ze was in trouwjurk en met opgestoken haar, remember): “wat goed dat je me nog herkende.”

  2. Op de een of andere manier moet ik je comments steeds goedkeuren – en dat terwijl ik je toch echt vertrouw πŸ™‚ Misschien moet je maar lid worden, dat zou moeten helpen …verder levert het overigens ook niks op πŸ™‚

    Maar het is idd nog even wennen hoor. Dat “man” gedoe. πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit