Hot hot hot

Een collega vroeg mij naar het recept van de sambal die wij hier zelf maken. Omdat ik nu eenmaal bijzonder 2.0 ben, dacht ik dat ik het ook wel meteen met hullie kon delen. Overigens is dit recept niet van mij, maar van de vent waarmee ik ben getrouwd! Typewerk is ook van hem – aangezien ik geblesseerd ben.

Sambal à la Jan

Benodigdheden:

– ongeveer 500 gram Madame Jeanette Pepers (Toko)

– Een potje Picalilly

– Azijn

– Knorr aromat (aka Gele poeder)

Bereidingswijze:

Haal de steeltjes van de pepers (voorzichtig met wat je daarna aanraakt). Mik alle pepers in de keukenmachine en blenden maar. Voeg dan de picalilly toe (als het goed is iets minder 1/3 tot 1/2 van de hoeveelheid pepers) en blenden maar weer. Voeg tijdens het blenden wat azijn (50-100ml) toe en een paar eetlepels gele poeder.

De hoeveelheid is genoeg voor twee flinke potten sambal.

De verhouding pepers /picalilly is afhankelijk van hoe heet de pepers zijn (af hankelijk van seizoen en herkomst – die uit de kassen zijn soms heter dan die uit Thailand o.i.d.!!!-) en hoe heet je je sambal wilt hebben.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

10 comments

  1. nou….ik vind van wel. Maar het zou kunnen dat anderen daar anders over denken! Ik had een kapotte nagel, die voor een deel nog flink vast zat aan mijn vinger. Toen ik die lostrok ging ik stevig bloeden…ok niet heeel stevig, maar voldoende stevig (vind ik zelf dus). Nu zit er een pleister om mijn wijsvinger en dat is moeilijk typn (die laatste fout laat ik even staan om dat aan te tonen!).

  2. Ik ben gek op scherp en allerlei sambal varianten, milde gebakken soorten maar ook een pittige, zweet opwekkende, Javaanse of Surinaamse weet ik te waarderen. Ik heb vandaag nog lekker hete, met Javaanse sambal geprepareerde, bakkeljauw gemaakt. Maar als ik jou recept lees, de ingrediënten weet ik stuk voor stuk te waarderen, maar door elkaar gehusseld kan ik me niet voorstellen dat dit iets smakelijks opleverd. Ik durf het eigenlijk niet aan om het recept te gaan uitproberen 😉

    Btw, succes met je vinger, nagelblessures zijn alles behalve dodelijk maar desalnietemin toch erg vervelend!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit