Jemig wat sneu

Mijn god wat een sneu gebeuren. Winst voor PVV. God kinders, toen jullie met dat potloodje aan het krijten waren, waren jullie de weg even kwijt? Afgeleid door het kleurtje…..ooh mooi rood. Die man heeft tot op de dag van vandaag niks zinnigs gemeld, geweigerd iets te melden en ruzie gezocht met alles en iedereen. Jeuh, dat levert een prima politiek op. Met oplossingen en dat soort zaken.

Ik ben niet eens meer echt teleurgesteld zoals ik eens was over het land waar ik ben geboren en getogen. Ik ben ook zelfs de schaamte voorbij. Ik moet er – echt – bijna om lachen. Als het niet zo sneu was, dan zou dit reden zijn voor de slappe lach. Een grote groep volwassen mensen, waarvan men stelt dat een deel überhaupt is opgeleid (meer geld naar het onderwijs aub) kiest voor een vent die duidelijk elke keer weer verbaasd is over het feit dat hij kan praten. Die geen speeches schrijft, maar een woordenlijst heeft met woorden als cordon sanitair, triest en schandalig die hij uit z’n hoofd heeft geleerd en op willekeurige momenten zijn mond doet verlaten.

Boring.

Ik heb ooit geleerd van mijn ouders dat iedereen – gegeven dezelfde kansen – hetzelfde kan bereiken. Dat dit niet het geval is bewijst die stroom wilders aanhangers. Een land als Nederland – het 9e rijkste land ter wereld – zit vol met ontevreden mensen. Mensen met alle kansen, die toch als enige kans zien verongelijkt te zijn over alles wat ze niet hebben. Zonder overigens zelf verantwoordelijkheid te nemen om dat zelf te bereiken.

Sneu.

Nog even lachen. En dan bedenken wat ik precies ga doen als die dommigheid aan het regeren slaat.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

10 comments

 1. Ik ga vast in tegenactie! Ik ga bij kennissen na waarop zij hebben gestemd en de Wilders stemmers kosten wat het kost omlullen!
  En ja, helaas heb ik een aantal mensen in mijn directe omgeving die op Wilders gestemd kunnen hebben. Daarom dus ook de noodzaak om het er met ze over te hebben, houd ze toch ook graag te vriend, mits ik het uit hun hoofd praat dan…..

 2. Vond het vroeger nog wel interessant om in discussie te gaan met idiots. Tegenwoordig vermaak ik me met leukere zaken. Mensen die op Wilders stemmen of andere poep praten degradeer ik zonder pardon tot persona non grata. Heb geen geduld voor de dommen.

 3. Als Wilders aan het regeren slaat, dan pak ik mijn koffers. Pedant mannetje die alleen op luide toon, andere mensen onderbrekend, zijn punt probeert te maken

 4. Snap je standpunt en ongeduld. Ik vrees dat ik toch een serieuze poging wil wagen de wereld (oké, eerst mijn directe omgeving dan) te redden… Wat waarschijnlijk ook betekent dat sommige vrienden (ook die ik al 20+ jaar ken) geen vriend meer zullen zijn ‘along the way’.

  Daar kan ik dan ook niet zo mee zitten, want blijft iemand bij het Wilders standpunt na een serieuze poging, dan schrap ik die ook rigoreus uit mijn adresboek.

 5. uiteraard ben ik bereid te investeren in mensen die ik jaren ken. Maar idd ook niet eindeloos. En mijn geduld is op. Kies en neem de consequenties.

 6. Ach, laten we eens kijken hoe het er over een jaar voor staat. Zoals Balkenende zei (verdomd, dat is de eerste keer dat ik hem iets betekenisvols heb horen zeggen): “Een jaar geleden hadden we het nog allemaal over mevrouw Verdonk”.

  Het probleem blijft dat 1 op de 6 mensen potentieel op dit soort figuren stemt, ook al zou Wilders zelf uit beeld verdwijnen.

 7. In de VS zijn de republikeinen en democraten inmiddels al zo ver van elkaar vervreemd, dat geen normale discussie meer mogelijk is. Ze leven als het ware in verschillende werkelijkheden. Wat voor de één een onweerlegbaar feit is, is voor de ander de zoveelste leugen van “de linkse media”.

  Die kant zijn we in Nederland ook hard aan het opgaan. Ik heb geen oplossing klaar, maar het verbreken van contact lijkt me ook niet de aangewezen weg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit