Ga terug naar je eigen tijd

Herman van Veen bij Pauw en Witteman. Wat lief. Je wilt bijna zeggen: 2010 is vol, ga terug naar je eigen tijd. Niet omdat hij het niet goed bedoelt, maar omdat hij zo vreselijk niet aan vandaag de dag gewend is, dat het pijnlijk is om naar te kijken.

Wat is het geval? Herman van Veen heeft het gore lef gehad om de PVV qua partijorganisatie te vergelijken met de partijorganisatie van de NSB. Volgens een andere gast van Jut en Jul P&W, Geert Mak – heeft van Veen feitelijk gezien gelijk. Mak wijst erop dat de NSB nooit is begonnen met de gruwelijkheden die we nu jaarlijks herdenken. Het begon met antisemitisme en een niet-democratische structuur. Hey, klinkt als PVV al moet je antisemitisme vervangen door antimoslimisme.

Maar kritiek uiten op de partij van Wilders is verboden. Vrijheid van meningsuiting geldt namelijk alleen voor meneer bleekhaar en niet voor de rest van Nederland. Eén woord van kritiek staat gelijk aan tal van aangiften, maar vooral bedreigingen aan het adres van de criticaster.

Herman is ervan geschrokken. De rest van Nederland is het inmiddels gewend. Ik verlang terug naar de tijden van Herman. Tijden waarin onfatsoen even schrikken en niet even smullen was.

Morgen hier ook de link naar de uitzending. Zo snel zijn ze niet bij Uitzending gemist.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit