Rare jongens die Latijnen

Het leven op Aruba is soms net even iets anders dan het leven in Nederland. En dan heb ik het in dit geval niet over de prachtige witte stranden (die letterlijk oogverblindend zijn) of het prachtige blauwe zeewater. Dan heb ik het gewoon over het dagelijkse leven op een tropisch eiland.

Zo hebben wij al sinds ik me kan herinneren een dienstmeisje in huis. Geen schoonmaakster, maar een dame die – toen ik een jaar of 12 was – ons (mijn zusje en mij) naar school bracht, ophaalde, wel schoonmaakte, maar ook bijvoorbeeld kookte.

Tegenwoordig hebben we een dame die maar eens in de week komt. Mijn ouders hebben geen kinderen meer in huis en werken beide de hele week. Dus echt veel tijd om rommel te maken hebben ze toch niet.

En wat een vreemde dame is zij. Geert Wilders is er niks bij.

Op haar vaste dag waren jan en ik en mijn zusje (die hier nu ook op vakantie is) allemaal vroeg wakker van de jetlag. In de toen al hete ochtendzon kletsten we wat bij en probeerden vooral zoveel mogelijk uit de weg van het schoonmakende dienstmeisje te blijven.

Maar die vond het bezoek wel interessant: “Waar woon je in Nederland” vroeg zij in toch wat gebroken Nederlands. “Utrecht” antwoordde ik, trots als altijd (op een prestatie die – toegegeven – erg minimaal is). “Ooooh, Utrecht is wel leuk. Daar zijn niet zoveel Latijnen.” Verward keek ik mijn zusje aan…Latijnen? Oh wacht even, ze bedoelde natuurlijk Latino’s. Oftewel mensen uit Zuid-Amerika.

“uhm nee, ik kom er niet heel veel tegen in Utrecht” reageerde ik zo neutraal mogelijk. Ik wilde het dienstmeisje van mijn ouders niet wegjagen, want was zelf niet van plan om de vloer te vegen als het niet nodig was.

“Nou, mijn dochter woont in Rotterdam, daar zit het vol met Latijnen. Ik hou niet van Latijnen hoor.” Ze vertelde het ons alsof het haar al een tijdje had dwarsgezeten en boog zich snel weer over haar veegwerk.

Jan, mijn zusje en ik ontweken elkaars blik. Uit mijn ooghoek zag ik ze beide met een dikke grijns naar de grond staren. Behalve haar Nederlands was er zoveel mis met haar verhaal, dat ik besloot het maar te laten gaan. De vloer zag er al redelijk uit en de vaat was al gedaan. Just let it go.

Onze eigen, schoonmakende geert Wilders. Wat een tsunami aan Latijnen allemaal niet teweeg kan brengen.

p.s: vanaf nu heten alle Zuid-Amerikanen Latijnen #dus

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit