De essentiële vraag

Heel veel televisie kijk ik niet, dus de programmering kan mij nog best wel eens verrassen. En dat deed het vanavond ook met het programma Rappers in de Sneeuw. Een zéér aangename verrassing moet ik zeggen. Want hoewel het programma gesponsord is door Greenpeace en me continu om sms´jes blijft vragen (ik gééf al), is de groep jongens met Amsterdams-Surinaamse tongval in de woeste natuur van Canada hoogst vermakelijk. 

Wat ik niet had verwacht toen ik ging kijken, was dat ik via dit programma de meest essentiële vraag te horen zou krijgen die ik de afgelopen jaren te horen heb gekregen.

De jongens hebben voor het programma een nummer gemaakt. Het nummer gaat over de Indianen van Canada die verdreven zijn van het land waar ze recht op hebben door grote corporaties die het land vervolgens vervuilen en onbruikbaar maken. Wil je daar meer over weten, kijk dan vooral naar de laatste uitzending, maar ook zeker naar de komende uitzendingen.

Het refrein van het nummer bevat deze vraag:

“Ga je voor geld, of bescherm je alles wat leeft….?”

Shit man. Dat is dé vraag. Dat is ‘m. De vraag die je jezelf moet stellen. De vraag waar je maar beter een goed antwoord op moet hebben. Ga je voor geld of bescherm je álles wat leeft? Dat laatste hoeft het eerste natuurlijk niet uit te sluiten. Maar als het je besluit om alles te beschermen wat leeft, dan verdien je dat geld alleen op die manier, met dát uitgangspunt. Damn, problem solved ofzo.

Gast, ik ben er gewoon stil van….

Hebben die Amsterdammertjes even onwijs de waarheid bij de horens gepakt en zo voor mijn neus neergezet met een rap en wat muziek.

Wat is jouw antwoord?

httpv://www.youtube.com/watch?v=7u-g12dfP2w

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

1 comment

  1. Ja, mooi dat je die zin eruit pikte en hier nog even schreef. Ben de laatste tijd nogal bezig met wel of geen vlees eten. En ik dit ook een antwoord daarop is.

    Thnx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit