De feestdagen, de drogreden, een poster

Soms heb je opeens zin om iets te maken. Nou ja: soms heb ik opeens zin om iets te maken. Zo vloog de gedachte om de Logicalfallacies.com-poster eens naar het Nederlands te vertalen – al een tijdje door mijn hoofd. Die heb ik vorige week gemaakt. Daarbij heb ik dan een invulversie gemaakt waarmee je jouw favo discussie kunt plaatsen in die poster.

Het was even werk (ik ben geen designer, dus het is heel erg behelpen en ik moest weer alles uitzoeken, dus ook dat was een aanslag op mijn planning:)).

Toen raakte de poep de ventilator rondom zwarte piet. En als je hier langer leest, weet je allang wat ik vind en zal het je dus ook niet verbazen dat ik de drogreden-poster heb ingevuld rondom dit thema. Hieronder die versie. Niet meteen haten, ik heb dÑÑr weer onder de invulversie gezet, dan kun je zelf jouw favo discussie ontleden.

Have fun.

Zoek je een hele grote versie? Klik dan hier.

zwartepiet-medium

DoeHetZelf-medium

 

 

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

13 comments

 1. Drogredenen zijn de bane of my existence en verhogen mijn bloeddruk. Ik weiger dan ook nog langer “discussies” aan te gaan met mensen die ze gebruiken. Gelukkig kan ik ze nu gewoon deze poster toesturen! Hartelijk dank! *slaat op*

 2. hahah ja daarom heb ik die op 42bis.nl/drogreden ook gemaakt. Ik gebruikte dus altijd de engelstalige, maar die is nog te vaak lost on people πŸ™‚ – een Nederlandse vertaling leek me idd handig voor mensen die de poster net als ik gebruiken πŸ™‚ Γ‰n geen dank! Ik ben al superblij dat niet iedereen over z;n nek gaat van mijn zéér beperkte design skills πŸ˜€

 3. Briljante poster! Ik betrap mezelf er ook weleens op dat ik drogredenen gebruik door mijn sterke wil om mijn gelijk te halen.

 4. Ziet er uit als iets dat ik graag zou delen. Kan het uitvergmroot echter nΓ©t niet goed lezen….. Nog een large versie?

 5. Zou er nog een drogreden aan toegevoegd kunnen worden? β€œMensen die zeggen dat Zwarte Piet racistisch is hebben waarschijnlijk gelijk, want de voorstanders van Zwarte Piet gebruiken veel drogredenen.”

 6. Ho ho…dΓ‘t heb ik niet gezegd Matthijs πŸ™‚ Maar idd dat is de fallacy van de fallacy > dΓ‘t er een drogreden wordt gebruikt, betekent niet dat iemand ongelijk heeft. Als er alléén drogredeneringen worden gebruikt, dan is die kans overigens wel een stuk groter πŸ™‚

  De poster is niet compleet – er zijn veel meer drogredenen. Voor deze versie vind ik dat niet zo relevant overigens, voor de neutrale versie ben ik op zoek naar iemand die de argumentatieleer in zΒ΄n binnenzak heeft en mij kan helpen het compleet te maken. Dus als je nog iemand weet πŸ™‚

 7. Je Non Sequitor voorbeeld klopt niet, want als iemand niet rascistisch is en wel van Zwarte Piet geniet, is de conclusie wel degelijk dat het in zijn ogen niet rascistisch is. Dat rascistische mensen Zwarte Piet ook leuk vinden doet hier niets aan af. Verder zeg je dat creationisten vaak argumenten vanuit persoonlijk ongeloof gebruiken, maar dit is een onverstandige opmerking omdat ik als evolutionist ook persoonlijk ongeloof heb in het creationisme, en daarom kan het niet waar zijn. Creationisme vs evolutie kun je absoluut niet in een discussie over rationele argumenten gooien, want beide zijn niet te verdedigen met rationele of wetenschappelijke bewijzen.

  1. superlate reactie. Maar evolutie is wel te staven met rationele argumenten. Creationisme niet.

   Google maar Wilhelm. Dat ga ik niet voor je doen.

   Wat betreft dat eerste deel over zwarte piet: het gaat hier niet om de kwestie of iemand het vindt, het gaat erom of het zo Γ­s. En in elk geval is het zo dat als je het niet racistisch vindt, dat niks zegt over de staat ervan, slechts iets over je mening.

   Los van dat deze poster geen discussie is over Zwarte piet en er dus eenzijdige argumenten op staan.

   Wie graag de argumenten van de andere kant in een poster wil > invulversie. Do it yourself. Daarvoor is die versie er. Het is niet mijn taak om het punt van een ander te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit