Early adopter drukmaker…dit is je kans

Well, well, well. Iedereen is me toch een partij boos op de SGP. De reguliere – een beetje lacherige – reactie op deze partij van christenfundamentalisten heeft plaatsgemaakt voor ongegeneerde volkswoede. “Van verkrachting word je zelden zwanger,” zei de lijsttrekker waarvan de naam niet zo relevant is (fundamentalist 1 is een prima duiding) en benadrukte daarna nog even dat de SGP ook ná verkrachting tegen abortus blijft.

Tsja…uiteraard ben ik het niet met fundamentalist 1 eens. Laat dat duidelijk zijn. Maar de volkswoede komt wat mij betreft een beetje laat…

De SGP zit al een tijdje in de Tweede Kamer. En hoewel ze op die twee zetels niet zoveel kwaad kunnen, zijn ze natuurlijk al enige tijd fundamentalist. Tegen homo’s, tegen vrouwen die iets te zeggen hebben, tegen allerlei onzin (en vóór allerlei onzin) die in de bijbel staat. Dat is niet schattig, dat is kwalijk en onacceptabel. Dat was het jaren geleden en dat is het nu nog steeds. Laat dus, om je nu pas boos te maken over de SGP.

En vergis je niet, ondanks die twee kleine stoeltjes die ze in de kamer bezetten, hebben ze wel degelijk invloed. Praten ze mee met meer gangbare partijen die voor motie dit of motie dat steun nodig hebben. Want in onze parlementaire democratie is de héle kamer van belang. En dat doen ze dus al een tijdje. Beetje laat dus…om je nu pas druk te maken.

Het is hier en daar al geroepen en het is waar: als de SGP een moslimpartij was geweest, was iedereen allang in rep en roer geweest. Niet alleen over die moslimpartij die meepraat, maar over elke willekeurige moslim in het wild. Gelukkig heeft niet iedereen de generalisatieziekte en zal ik je niet vragen om je te verantwoorden voor de gekke ideeën van de SGP. Ja jij ja, toevallig passerende christen…maar goed, beetje laat is het wel om je nu pas druk te maken over de SGP.

Maar als we het dan toch even over generaliseren hebben, haal ik graag de ChristenUnie erbij. Je weet wel, die andere kleine christenpartij. Die andere partij die zijn waarden uit de bijbel haalt en daar weinig relativeringsvermogen in heeft. Nog zo’n partij die iedereen wel licht kek vindt. Vooral toen Rouvoet er nog zat, maar ook nu met Arie Slob, die iedereen het toch zo goed vond doen. Misschien is het een idee om je alvást kwaad te maken over hen. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat zij veel met de SGP gemeen hebben. Je bent dan óók wel wat laat met je druk maken, maar wel vóór de goegemeente. Een soort early adopter drukmaker…hip enzo.

Religie heeft geen plek in de politiek – en dat geldt ook voor u, CDA. Zolang wij deze fundamentalisten schattig blijven vinden en ze met de mantel der “ach, als je mij maar niet stoort” blijven bedekken, accepteren we fundamentalisme als invloed op de staat. Nou, doe mij maar niet.

En ja, we zijn wat laat met ons druk maken, maar laten er we vanaf nu vooral niet meer mee stoppen. Beter laat dan nooit enzo.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit