Een poging tot grappigheid

Dit jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een nogal eng cadeau. Het was overigens compleet mijn eigen schuld dát ik dat cadeau kreeg, maar dat blijkt het niet minder eng te maken. 

Door mijn eigen ondoordachtheid gebeuren er vandaag 2 dingen:

1. Ik ben vanavond in Amsterdam. Dat is natuurlijk al redelijk eng.

2. Vanaf 8 uur vanavond krijg ik van Roel Verburg en Menno Stam, les in het doodenge stand-up comedy-vak.

Oh, wat vond ik dat een mooi cadeau toen ik het op 12 juli van Jan (mijn vriend waarmee ik getrouwd ben) kreeg. “Gaaf!” Zei iedereen aan wie ik het vertelde en dat dacht ik zelf ook. Maar nu het wel erg dichtbij komt (is), is alle gaafheid er eigenlijk wel af. Want laten we eerlijk zijn (nou oké, jij hoeft niet, maar ik dan)…zo geinig ben ik helemaal niet. Maar vanaf morgen – en dan zo’n 10 lessen lang – zal ik absoluut op mijn geinigst moeten zijn. Oh my oh my. Hoe geinig ís mijn geinigst eigenlijk? Dat ga ik dus uitvinden.

Had ik ook al gezegd dat de workshop-reeks eindigt met een optreden voor een live-publiek in een comedy club? De workshop-reeks eindigt dus met een optreden voor een live-publiek in een comedy club!

De afgelopen 2 weken zit ik me keihard zenuwachtig te maken. Elke keer dat de workshop door mijn hoofd schiet, schiet een zenuwensteek door mijn maag. Wat als ik niet grappig ben? Wat als ik dicht sla? Wat als ik mijn tekst vergeet? Wat als iedereen me uitlacht in plaats van toelacht? Wat als…watttt allllssss?

Om me iets beter te voelen, probeer ik na te denken over de inhoud van mijn set (jawel, ik kan al jargon), maar érg ver kom ik daar niet mee, want dat blijkt nog knap lastig. De eerste zin heb ik trouwens wel al: “Ik ben echt gék op Oempa Loempa’s…” Maar goed, of dat nou zo’n goede opening is…

Wie A zegt moet ook B zeggen. En ik heb vorig jaar toch echt een keer geroepen dat zo’n workshop me zo gaaf leek, dus ja…nu moet ik wel. Vanavond ben ik dus het bokje. Gelukkig starten we volgens de docenten met theorie en moeten we vooral pen en papier meenemen. Pfew, dat kan ik wél. De kans dat ik les 1 overleef is dan ook aanwezig. Wish me luck…!

 

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

11 comments

  1. Dude, ik lig nu al in een deuk om die Oempa Loempa openingszin, maar ik vind u over het algemeen dolkomisch, dus ik ben wat bevooroordeeld.

    Is dat optreden toegankelijk voor publiek ‘van buiten’ (als in: niet-cursisten) eigenlijk?

    1. er volgt nog het eea op over lilliputters dat ik te onaardig achtte voor mijn blog 🙂 Maarrrr, qua eindoptreden > volgens mij is het gewoon open. Ik geef geen garanties dat ik het ga doen hoor…damn…scared! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit