Het begint: wordt ze sportief?

“KOM OP ZET DOOR MAN” Mijn allereerste personal trainer schreeuwde tegen me alsof ik drie bossen voor een tientje bij hem moest kopen, maar dan zonder de onweerstaanbare humor die je op de markt aanzet tot het trekken van je portemonnee. 

E – laten we hem E noemen – was een jaar of 22, uiteraard sportief en duidelijk met onvoldoende levenservaring om te begrijpen hoe het is om wakker te worden met spierpijn zonder dat je hebt gesport, maar gewoon omdat je de dag ervoor de boodschappen hebt gesjouwd.

Geïrriteerd tuurde ik van onder mijn bezwete wenkbrauwen naar E.

“NOG MAAR EEN PAAR” wierp hij me toe, terwijl ik steeds geïrriteerder raakte en het sporten me minder moeite kostte, terwijl E niet op z’n oog stompen, me steeds meer moeite kostte.

We proberen het gewoon nog een keer

Met deze luide herinnering in het achterhoofd liep ik voor mijn allereerste afspraak binnen met eigenaar Nicole de Haan bij Urban Gym Almere. E en zijn geschreeuw waren inmiddels jaren geleden. Ik had na die eerste sessie direct geconcludeerd dat personal training veel te luid was voor mijn oren en was nooit meer teruggegaan.

“Wat voor soort trainer zoek je?” Nicole had mijn eerdere ervaringen licht geamuseerd aangehoord en stelde de vraag nonchalant.

“Eentje die pertinent niet tegen me schreeuwt en die me helpt om het sporten leuk te gaan vinden.”

Nadenkend keek Nicole me aan: “Ik ga je zelf trainen!”

Oud kent oud?

Hoewel ik Nicole nog maar net 20 minuten kende, was alleen al die beslissing een schot in de roos. Niks tegen de jeugd van tegenwoordig, jullie maken muziek waar ik graag op ga stappen. Maar met mijn 46 levensjaren, word ik liever uitgedaagd door iemand die dichter bij mijn eigen getalletje zit.

Met Nicole sprak ik af om eerst langs te komen om de staat van mijn lijf eens door te nemen. Deze rokende, drinkende, zittend werkende, 300-stappen maar op een dag zettende veertiger, ging er nu echt aan geloven.

Check mij sporter wezen dan

Met een Urban Gym tas, bidon en een afspraak voor de fittest op zak, vertrok ik richting huis. Ik had nog geen sportief ding gedaan, maar voelde me nu al een topsporter. Dat ben ik niet. Maar de fittest zou mij in elk geval gaan vertellen hoeveel werk er eigenlijk aan de winkel is.

Klaar voor de test…?

Met lichte zenuwen stond ik twee dagen later in mijn overdreven sportieve outfit weer bij Urban Gym. Klaar voor de stand van zaken betreffende mezelf. Hoe dat ging….next time!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit