Hete soep

Rita Verdonk was vanaf dag 1 controversieel. Een greep uit de Rita-gerelateerde dramaatjes:

  • Gemeenten en andere instanties (waaronder zelfs haar eigen IND) zijn tegen haar uitzetbeleid
  • Bij de IND is het een zodanige chaos dat duizende mensen in de problemen raken. Zij kunnen geen werk krijgen of gebruik maken van voorzieningen omdat ze niet kunnen aantonen rechtmatig in Nederland te zijn. (2004)
  • Rita’s pardonregeling blijkt niet haalbaar. De landsadvocaat zet vraagtekens bij de regeling en Verdonk moet (niet voor de laatste keer) haar excuses aanbieden aan de kamer.
  • Volgens Rita mogen de makers van de 26000 gezichten filmpjes, de filmpjes niet maken met overheidssteun omdat ze het kabinet zouden ondermijnen. Er mogen alleen propagandafilpmjes worden gemaakt waarin rita lief lijkt en balkenende capabel.
  • Rita is zo dom om naar de slavernijherdenking te gaan, terwijl van tevoren (door de organisatie) al was geroepen dat ze haar liever niet op bezoek hadden…..en terecht…
  • Verdonk spreekt na de schipholbrand weer eens voor haar beurt: “Er is adequaat gehandeld” Zegt de Char van de Nederlandse politiek nog voor er een onderzoek is geweest.
  • In 2005 stuurt Verdonk congolezen terug mét asielgegevens en brengt hen daarmee in gevaar. Ook uit het onderzoek dat naar deze kwestie wordt gedaan blijkt dat Rita gegevens heeft meegestuurd die (ook volgens internationale afspraken) geheim moeten blijven. Toch ontkent de Shaggy (it wasn’t me) van de Nederlandse politiek.
  • – Iraanse homo’s moeten het onder Verdonk ook ontgelden. De minister vindt dat ze veilig zijn in Iran zolang ze maar doen alsof ze hetero zijn. De homo’s die in Iran zijn opgehangen zijn in de overweging niet relevant.
  • – Verdonk neemt het ook op tegen de 18-jarige Pasic die hier een paar maanden extra nodig heeft om haar diploma te halen. Ze probeert alles om de scholiere in diskrediet te brengen. Onwaarschijnlijk onaantrekkelijk gedrag van Verdonk tegen een meisje dat het op moet nemen tegen de Nederlandse staat.

En er is natuurlijk veel meer….. Ongelofelijk dat Verdonk al die tijd (bijna) ongestoord haar gang kan gaan. Ongelofelijk dat de steun van dit kabinet aan een minister die mensenlevens in gevaar brengt blijft staan. Pas wanneer het om Hirshi Ali’s paspoort gaat gebeurt er wat. Hirshi Ali die helemaal geen direct gevaar loopt en het allang prima voor elkaar heeft. Ik gun Ali haar paspoort best, maar vind het belachelijk dat het nu net op deze kwestie misgaat. In de lijst van Verdonkmissers lijkt deze misser me nog de meest minimale. Tsja…

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit