It puts the lotion in the basket

Heb ik het ene trauma eindelijk verwerkt, rolt het volgende alweer mijn mailbox binnen: de column van minister Verdonk. Ze reageert dit keer op een artikel dat in het AD heeft gestaan waarin een journalist stelde dat het IND in bijna driekwart van de asielzaken door de rechter in het ongelijk wordt gesteld.

Volgens Verdonk klopt dit niet en heeft de rechter “maar in 21% van de gevallen de vreemdeling gelijk gegeven.” (de vreemdeling…heeft iemand silence of the lambs gezien? Komt de zin:“it puts the lotion in the basket” je bekend voor?Nee, klik dan de link)

Je mag er normaal vanuit gaan dat een minister niet liegt over dit soort cijfers. Toch vind ik het bij Verdonk moeilijk om haar te geloven. Dat heeft ze voornamelijk aan zichzelf en haar vele voorgaande leugens te danken. Toch zonde als een minister helemaal geen geloofwaardigheid meer heeft.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik me niet in de cijfers heb verdiept, maar dikke kans dat het AD en Tante Rita het over verschillende soorten zaken hebben.

    Bijvoorbeeld: het AD heeft het over asielzaken die in de aanmeldcentra in de zogenaamde 48-uur procedure worden afgedaan en Tante Rita heeft het over ALLE zaken (en dus ook 2e, 3e, …, 10e aanvragen). Of andersom. Beetje technisch verhaal om het helemaal uit te leggen.

    Ook komt het helaas nog wel eens voor dat journalisten nul kaas hebben gegeten van vreemdelingenrecht en e.e.a. uit hun verband rukken.

    Maar over de geloofwaardigheid van Tante Rita ben ik het helemaal met je eens.

  2. Daar zou je allemaal best eens gelijk in kunnen hebben Suus. Alleen Ritaatje heeft niet zo’n goede trackrecord wanneer het op dit soort dingen aankomt. Ik vind het bijna ongepast wanneer iemand als zei de juistheid van gegevens betwijfelt πŸ™‚

  3. Tijdens het debat met Ayaan Hirsi Ali heb ik naar haar gekeken en mijzelf afgevraagd of zij werkelijk geloofde wat zij zelf zei. Ik vind het onvoorstelbaar, dat iemand zo kan zijn als half Nederland over haar heen valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit