10 vragen aan…Jup van´t Veld

1. Wat betekent het Groene deel van GroenLinks voor jou?
GroenLinks is de partij die opkomt voor kwetsbare belangen. Groen – natuur, milieu, speelplaatsen, sportvoorziening – is zo’n kwetsbaar belang dat te vaak het onderspit delft.

2. En het linkse deel?
En Links gaat over de belangen van kwetsbare mensen: chronisch zieken, papierlozen, kinderen in armoede, oorlogsslachtoffers. En dan gaat het niet om “zielige mensen”, maar om talenten die ook benut moeten worden. Emancipatie is het sleutelwoord.

3. Wat mist er in de landelijke politiek dat jij wel kan brengen?
GroenLinks wordt niet meer herkend als belangenpartij. We moeten iets minder energie steken in de grote sociaal-filosofische debatten, en meer in het uitleggen hoe wij de belangen van mensen dienen.

4. Een patatje oorlog of Risotto?
Wegens belangenverstrengeling geen antwoord: ik werk bij het Voedingscentrum 😉

5. het beroep politicus ligt steeds vaker onder vuur. Politici zijn
regenten, die zich niks aantrekken van het volk. Hoe reageer jij daarop?
Geïrriteerd. Dat makkelijke geklets over zogenaamde zakkenvullers. De politici die ik van nabij meemaak zijn keiharde, gedreven werkers. Daar hoor ik graag bij.

6. Hier heb je een reischeque. Waar ga je heen?
Dank je wel! Ik ben bang dat het ver weg wordt – Latijns-Amerika – maar ik zal dan op eigen kosten wat “trees for travel” kopen en daar de bus pakken.

7. Stel je verhuist naar een ander land. Wat zou je meenemen uit Nederland voor de mensen in het nieuwe land? Het mag een voorwerp zijn maar bijvoorbeeld ook een gedachtengoed.
Tsja, ik ben niet bijster patriottisch. M’n adressenboekje, denk ik.

8. Vroegâh was alles betâh. Wat mis jij van vroeger?
Rory Gallagher. Man, wat een muzikant!

9. GroenLinks in 1 zin…
Geen grenzen opleggen, maar bruggen bouwen; niet pamperen, maar emanciperen. (Gelukkig bestaat de punt-komma, is het toch nog één zin).

10. Op welke startpagina opent jouw browser?
Altijd een blanco pagina, de computer moet niet teveel voor mij gaan nadenken.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

  1. Gelezen. Nee hoor geintje. Ik heb het natuurlijk wel gelezen, maar ik voel mij niet geroepen over iedere politicus van GroenLinks een oordeel te geven, dat is zo saai, want ik heb de neiging positief te zijn of te kijken wat voor doms er is geschreven en daar kritiek op te hebben en dat laatste is weer zo flauw en kinderachtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit