10 vragen aan…Martijn Dadema

1. Wat betekent het Groene deel van GroenLinks voor jou?
GroenLinks wil echt een beter milieu en hier ook maatregelen voor nemen. Heel anders dan de hypocrieten in het CDA die het rentmeesterschap in de mond nemen en ondertussen het milieu verkwanselen.

2. En het linkse deel?
GroenLinks is dé partij van solidariteit, vooral ook internationaal. De sterkste schouders dragen de zwaarste lasten. Wij zijn bereid om onze economische belangen opzij te zetten voor de belangen van de armsten in de wereld.

3. Wat mist er in de landelijke politiek dat jij wel kan brengen?
Beetje humor en relativeringsvermogen. We veranderen de wereld echt niet in een dag. Dat duurt minstens een paar maanden.

4. Een patatje oorlog of Risotto?
Ik ben meer van exotisch voedsel, zoals de Barra of Röti Kip van mijn Hindoestaanse buurvrouw.

5. het beroep politicus ligt steeds vaker onder vuur. Politici zijn regenten, die zich niks aantrekken van het volk. Hoe reageer jij daarop?
Het volk trekt zich ook niets aan van de politici, dus de desinteresse is in evenwicht. Relativeert ook de relevantie van die politici. Luisteren naar de kiezer is niet hetzelfde als doen wat de kiezer wil. Politici moeten met visie proberen mensen te overtuigen van de lijn die wordt uitgezet. De verstofte term “leiderschap” lijkt hier wel op.

6. Hier heb je een reischeque. Waar ga je heen?
Naar Centerparcs in Drenthe met de kinderen, de Huttenheugte. Lekker zwemmen, wandelen en boeken lezen. Verre reizen heb ik genoeg gemaakt de laatste jaren.

7. Stel je verhuist naar een ander land. Wat zou je meenemen uit Nederland voor de mensen in het nieuwe land? Het mag een voorwerp zijn maar bijvoorbeeld ook een gedachtengoed.
Mensen in andere landen zitten meestal niet zo te wachten op onze spullen of gedachten. Mijn ervaring is dat een goede fles whisky vaak helpt om het ijs te breken. Kan gewoon duty free worden gekocht op Schiphol.

8. Vroegâh was alles betâh. Wat mis jij van vroeger?
Vroegâh werd alleen nog Haags gesproken in mijn eigen stad, Den Haag. Nu ook al in Amsterdam. Dat is betâh.

9. GroenLinks in 1 zin…
Een club van gezellige en bevlogen mensen.

10. Op welke startpagina opent jouw browser?
www.martijndadema.nl voor alle informatie over deze kandidaat.

 

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit