Ontschoten

Weet je wat ik nou helemaal ben vergeten…..? Nee, natuurlijk weet je dat niet. Het was dan ook een retorische vraag. Ik ben dus vergeten om het verhaal dat ik voor de GroenLinks site op (digitaal Word-) papier heb gezet ook hier neer te zetten.

Voor mensen die pertinent geen GroenLinks gaan stemmen: Nu stoppen met lezen (ja jij Suus). Twijfel je, dan zou ik zeggen lees door met als voorwaarde dat je direct stopt als je naar een andere partij neigt. En weet je zeker dat je een kruisje gaat zetten bij een Groene Linkse: laat je door mij niet ontmoedigen!

Xaviera Ringeling (31 jaar, Utrecht)
Voor sommigen ben ik een “pain in the ass” en wat mij betreft is het een goed moment om dit talent in te zetten voor GroenLinks. Als journalist, ICT-er en sinds kort student filosofie ben ik van mening dat onze partij hier en daar een gezonde por kan gebruiken.
Neem het standpunt van GroenLinks met betrekking tot de multiculturele samenleving. Waarom die nadruk op de verschillende culturele groepen? Ik zet mij in voor de multi-individuele samenleving. Een samenleving die ieder individu de vrijheid biedt om zich te ontplooien. Een samenleving waarin iedereen zijn individuele verantwoordelijkheid neemt om op basis van wederzijds respect deze vrijheid te garanderen. Een samenleving die zich duurzaam ontwikkelt en zo de toekomst van onze kinderen waarborgt.

Zoals Eleaneor Roosevelt het zei: “Onthoud altijd dat je niet alleen het recht hebt om een individu te zijn, maar ook de plicht om er een te zijn.”

CV

Personalia
Naam : Xaviera Noemi Tayrina Ringeling (maar mijn familie noemt me gewoon Saf)
Woonplaats : Utrecht
Nationaliteit : Nederlandse(r)
Geb. datum : 12 juli 1975
Rijbewijs : B (echter op Aruba gehaald)

Interesses
Algemeen : Psychologie, filosofie, de wondere wereld van het wereldwijde web, muziek, politiek en journalistiek

Levenservaring
Geboren in Utrecht, deels getogen op Aruba. Van psychologie naar ICT, in de tijd dat de bubbel nog heel was. Van websites ontwerpen en bouwen tot het schrijven van de wervende teksten die erbij horen en van daaruit over naar de echte journalistiek bij de Wereldomroep. De objectiviteit die daar de boventoon voert, kan ik in mijn eigen maandelijkse column voor het radioprogramma De Floorshow loslaten om Rotterdam op z’n kop te zetten. Actief in het Kleurrijk Platform van GroenLinks en webmaster van de kleurijker.nl website. Een stiekeme filosoof en daarom studerend in de avonduren. Breed maatschappelijk geïnteresseerd, maar ja, dat zou jij ook zeggen als je kandidaat was.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

13 comments

 1. Tja, wel een zwak punt is natuurlijk, dat je een rijbewijs hebt.
  Zwakker is het, dat je hier de groene natuur aantast met dat rijbewijs.
  Het zwakst is, dat je het doet met een op Aruba “gekocht” rijbewijs. 🙂

 2. weet je wel hoe zenuwachtig je JUISt wordt van je rijbewijs daar halen. je zal dan maar zakken…. 😕

  Enne, mijn auto reed op gas! Jahaaaa, dat had je niet verwacht he 😀

 3. Die quote gaat over mensen die hun idealisme en drive kwijt zijn. Even checken…neuh, geen last van 🙂

  Pascal, ik kom erop terug. Nu moet ik deel gaan nemen aan het kapitalistische systeem dat mij elke ochtend vroeg mijn nest uit jaagt 😕 🙂

 4. Dan begin je helemaal opnieuw maar dieper, intenser, in een leven met veel meer dimensies, heb ik mij laten vertellen. 😉
  Of je verzuurd natuurlijk gewoon zonder enige vorm van gevecht of inspiratie en gaat op de pathetische tour, je eigen kleine ego strelend, met lekker bekkende maar doelgericht zelfbevestigende nihilismen als “als je dertig bent…”. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit