WilderszZzz

Tofik Dibi, nr. 7 van GroenLinks heeft Greetje Wilders een racist genoemd. Nu eist Wildersz excuses van Halsema. Heeft Wilders nu opeens het Verdonk-syndroom?

Niet alleen heeft Dibi gelijk, maar het werd ook wel tijd dat iemand dat gewoon eens zei. Wilders’ gekwetste act is bijzonder vermoeiend. Maar nog vermoeiender zijn stemmen aan de linkerkant die vinden dat zoiets niet gezegd mag worden. Het zou de aandacht weghalen van de inhoud en mensen als Wilders juist ruimte bieden zich te profileren.

Dat is deels waar natuurlijk. Aan de andere kant zitten talloze mensen te wachten op een antwoord van links. Daar ben ik er een van en dat is ook meteen een groot deel van de reden waarom ik de politiek in wilde: die oorverdovende stilte! Het is nodig om hardop een tegengeluid te bieden. Negeren heeft weinig zin en geeft het idee dat je ermee eens bent: wie zwijgt stemt toe.

En natuurlijk biedt het geen oplossing als je zegt dat iemand een racist is. Maar Dibi kan zijn verhaal met gemak onderbouwen. En belangrijker nog, het dwingt mister Wildersz wel om dan eens uit te leggen wat hij wΓ©l is. En kleur bekennen moet zeker voor iemand als WilderzzZz een pijnlijke zaak zijn.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

13 comments

 1. Natuurlijk heeft Wilders racistische ideeΓ«n en er iets niets mis mee om dat te zeggen. Ik vraag me alleen af wat je ermee wilt bereiken bij hem. Het is natuurlijk niet zo, dat wie zwijgt ook toestemt, dan scheer je iedereen over een kam. Er is nog steeds vrijheid van meningsuiting in Nederland en zolang hij niemand beledigt, is er eigenlijk niks mis. Uiteraard hoef je het dan niet met hem eens te zijn, dat ben ik ook niet, maar zorg er dan voor hem geen troeven in handen te geven, wat je wel doet, door hem te beledigen.

 2. Het is toch ook een racist, dat noemde Wilders destijds toch ‘de problemen benoemen’ daar was hij zo vol van dat ze in Rotterdam alles ‘benoemde’. Dus Wilders benoemen is een goede zaak.

 3. Het is toch de bedoeling aan de kiezers duidelijk te maken waar JIJ voor staat. Waar je NIET voor staat, is niet interessant, daar hoef je geen energie in te steken. Kiezers kunnen ook denken hoor.

 4. Heel erg bedankt Xaviera. Ik waardeer het more than you know. Je hebt ook precies beschreven waarom ik het heb gezegd. Het is een boodschap naar de kiezers en niet naar de heer Wilders.

 5. Tofik heeft gelijk (misschien een boektitel-idee? πŸ˜‰ ). Wilders (maar ook Pastors en al die andere kneuzen) zijn racisten, islamofoben en achterlijke idioten. Je kan niet met droge ogen beweren dat je geen racist bent, terwijl je een hele groep afschrijft op afkomst, zonder daar enige nuance (enige nuance van belang, that is) in aan te brengen.

  Populisme zuigt. Helaas is er een veel te grote groep Hollanders (mijn God: zes zetels!!!) die daar gevoelig voor is. Hebben ze dan nix geleerd van het debacle LPF?

 6. @Tofik: zoals al gezegd ben ik het meer dan met je eens. Dat Wilders een racist is weet iedereen allang. Ben blij dat je het vanuit je positie nog eens hebt benadrukt.

  @Suus: ja eng he, dat deze mensen hun les niet leren. Ik schrok ook wel van dat meisje op jouw log die voor hem wilde gaan stemmen πŸ˜•

 7. Het ergste is nog dat zij zelf niet-autochtoon is (maar geen moslim, misschien maakt dat dan nog het verschil), dus van een bepaalde vorm van solidariteit is ook al geen sprake meer….

  Maaruhm: daar mag je je dan best mee bemoeien als je dat leest! πŸ˜‰

 8. Nederlanders zijn de baas, Marokkanen horen in Marokka niet in Nederland.

  Wilders gaat daarvoor zorgen aanhang is nu al boven 600,000

 9. Het eeuwige twistpunt voor de gemiddelde nederlander:

  of ik ga achter een botte rechtse schreeuwerd aanlopen die zegt hoe het wel moet ( of het helemaal goed is wanneer je even verder denkt is een tweede maar aangezien de meeste mensen politiek niet bepaald interessant vinden en niet verder komen dan sbs6 shownieuws…). Rechts wordt ook vaak gebruikt als proteststem.

  of ik ga achter een linkse hippie aanlopen die alleen maar zegt hoe het niet moet en niet met concrete haalbare oplossingen komt voor problemen zonder dat we weer het zoveelste doelloze groenproject krijgen wat onze auto’s weer duurder gaat maken.

  Het klinkt heel simpel maar dat is de gedachtegang van een groot deel van nederland. Je kunt denken dat dat niet zo is maar het is zo dus trek er je lering uit als politici. Ik zelf vind zoals ik al eerder heb gezegd dat zowel extreem rechts als extreem links moet kunnen bestaan zodat er toch ideeen op tafel komen waar het centrum niet over durft te spreken maar ik hoop dat beiden nooit teveel zetels krijgen want dan kun je net zo goed meteen de stekker eruit trekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit