In mijn mopjes

Als bruine boon hoor je eigenlijk zelden racistische moppen. Nu ken ik er wel een of twee van toen ik jonger was, maar over het algemeen weten mensen wel beter dan uitgebreid racistische verhaaltjes aan mij te vertellen. Maar eigenlijk he, ben ik heel erg nieuwsgierig. Wie weet zijn ze wel megageinig. Dus mijn vraag: ken jij een racitische mop, plaats het dan even hier. Kan ik meteen bepalen of ik te overgevoelig ben. πŸ™‚

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

15 comments

 1. Wat? Maken ‘bruine bonen’dan nooit van dat soort grappen over ‘witte melkmuilen’?
  Zal toch wel? Laat er daar maar eentje van klezen hier.

 2. Nou ben ik niet zoΒ΄n moppentapper dus het kan daaraan liggen, maar ik ken zelf geen specifieke moppen over blanken. Wel hebben we woorden voor Hollanders. In het Surinaams `bakra` en in het Papiamento `macamba`. Maar dat ik ze niet ken zegt dus niet zoveel. Racistische die hier geplaatst worden mogen trouwens ook over blanken gaan hoor. Daar ben ik ook nieuwsgierig naar.

 3. Macamba ken ik ook. Dat hoor ik hier regelmatig over straat vliegen πŸ˜€

  Eh.. hoe kweek je eerlijke mensen? Door een neger met een zigeuner te kweken… dan krijg je iemand die te lui is om te stelen πŸ˜›

 4. Ik zal de allerergste neerzetten die ik ken:

  Waarom hebben negers lichtere handpalmen en voetzolen? Omdat ze nog op handen en voeten stonden toen ze werden gespoten.

 5. Om de een of andere reden zijn veel racistische grappen ook flauw, alhoewel ik moet zeggen dat bovenstaande niet slecht zijn. Qua humor dan hè?

  Vaak hoor je de dag na hele erge rampen ook grappen waarom je niet wil, maar wel moet lachen. Ik begrijp nooit hoe die zo snel de wereld in komen…

 6. Haha, ik moest vooral ook denken aan Freek de Jonge, enkele dagen na de Bijlmerramp, die vertelde dat iemand op de twaalfde verdieping met twee pingpongbatjes had staan zwaaien naar iemand beneden om te vragen of-ie een spelletje wou spelen, en toen dat El Al vliegtuig zag komen landen…

 7. Ineens schiet mij iets te binnen, Xaffie. Een Amsterdamse brigadier van politie zit met een beginnende agent in de auto en moppert over de criminaliteit van vooral de Surinamers. Hij vindt, dat er veel te veel zijn. “Het zie zwart van de mensen hier,” zegt hij. Op dat moment vliegen er kraaien over en wijzend op de kraaien zegt hij: “Ze hebben zelfs hun eigen meeuwen meegenomen.”

 8. Ik ken ook geen echte rotmoppen. Wel ooit een oude gehoord over een Zuid-Afrikaanse buschauffeur tijdens de Apartheit. Die chauffeur was het dagelijkse gezeik over zwart en wit en wel of niet voor in de buszitten flink zat. Hij zet de bus stil en schopt iedereen naar buiten. Gelukkig had ie ook een oplossing. Hij zei: “Voor deze rit zijn jullie vanaf nu allemaal blauw, en hoop ik dat daarmee het gezeur over is. Iedereen kan wat mij betreft weer de bus in, de donkerblauwe achter en de lichtblauwe voor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit