Cookie

Dit is cookie. Is cookie niet vreselijk schattig. Sinds vandaag is deze een-jarige Groene Meerkat mijn adoptie-aapje. Via stichting AAP kan je namelijk v.a. 4,50 per maand een beestje adopteren. Je krijgt hem dan natuurlijk niet thuisgestuurd, maar samen met de andere adoptie-ouders betaal je met jouw bijdrage de verzorging van deze megaschattige beestjes. En voor dat kleine beetje cash wordt je ook nog op de hoogte gehouden van de perikelen rond je baby’tje.

Behalve Cookie zijn er nog veel meer cute critters:

Adoptiedieren voor € 11,50 per maand (je kan adopteren voor 4,50/11,50 of 34.00)

In categorie B (€ 11.50 per maand) kunt u de volgende dieren adopteren:

Ben
 
  Soort:   Neusbeer
  Geslacht:   mannetje
  Leeftijd:   5 jaar
  Herkomst:   gedumpt
 
Ben en zijn vrouwtje Unita leefden anderhalf jaar lang in een donkere loods in kooien boven elkaar. Ze konden elkaar niet zien. Omdat hun toestand zo slecht was mochten ze in 2006 met voorrang naar AAP komen. Ze waren apatisch en aten nauwelijks. Eenmaal samen ging het langzaam beter. Maar we hebben nog nooit zo’n stel bange neusberen gezien. Helpt u Ben om zijn angst te overwinnen en een gezonde neusbeer te worden?

Bibo
 
  Soort:   Kruising lampongaap en java-aap
  Geslacht:   mannetje
  Leeftijd:   13 jaar
  Herkomst:   huisdier in Griekenland
 
Bibo komt van Kreta, waar zijn baasje hem niet meer wilde verzorgen. Hij leefde daar in alle eenzaamheid in een kleine kooi. Hij was aangemeld als java-aap maar onze dierverzorgers zagen al snel dat hij niet raszuiver was. Na DNA-onderzoek bleek hij een kruising tussen een java-aap en een lampongaap. Een bijzonder fraaie combinatie! Bibo is helemaal opgebloeid en woont met een Indische Kroonaap en een lampongaap in onze ‘multiculturele’ mannengroep. Maar Bibo zoekt nog nieuwe adoptie-ouders!

Fanny
 
  Soort:   Berberaap
  Geslacht:   vrouwtje
  Leeftijd:   3 jaar
  Herkomst:   gevonden in afvalbak
 
In een afvalbak in Duitsland werd in 2004 een klein berberaapje gevonden. Het aapje was ongeveer 3 maanden oud en had een luiertje om……. Na tijdelijke opvang in Duitsland kon de kleine Fanny naar Stichting AAP komen. Ze had schurft, krijste veel en zoog steeds op haar vingertje. Met een knuffelbeer als surrogaatmoeder werd zij al snel wat rustiger. Inmiddels woont zij in een groepje met soortgenoten en weet zich aardig te redden. Helpt u Fanny om verder uit te groeien tot een flinke, zelfstandige meid?
Jakob
 
   Soort:   Java-aap
  Geslacht:   mannetje
  Leeftijd:   14 jaar
  Herkomst:   smokkel
 
Op het vliegveld van Frankfurt werd deze gesmokkelde java-aap in beslag genomen. Na vele omzwervingen kwam hij bij ons terecht. Hij is een vriendelijke dikkerd en dol op banaan. Uit eenzaamheid was Jakob zich vooral op mensen gaan richten. Maar bij ons woont hij nu samen met twee vrouwelijke soortgenootjes, de mollige Mimi en slanke Joelie. Tegen hen is hij net zo vriendelijk als tegen zijn verzorgers. Helpt u mee Jakob een gelukkige tijd te bezorgen?

Op de site van Stichting AAP kan je de mogelijkheden bekijken en natuurlijk de diertjes. Leuk toch?!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Ze hebben bij die stichting ook reptielen, slangen, krokodillen en whatever. Wel slim van ze om alleen met aapjes te koketteren. Een slang doet ‘t waarschijnlijk toch minder in het adoptiewezen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit