Arubaanse kroket

Als ik één ding echt niet lekker vind (naast tomaat, kaas, vis, vlees met bot, olijven etc.) is het wel kroket. Van buiten ziet het er nog wel uit alsof het eetbaar is. Een krokante donkerbruine korst die je veelbelovend tegemoet geurt. Maar bij de eerste hap weet je al dat je bent genept. Zodra je door de korst heen bent stuiten je tanden op iets wat ik hier en vandaag graag wil beschrijven als onbestemde vleessoep. Nu moet ik toegeven dat ik redelijk onder de indruk ben van het feit dat kroketmonteurs soep in een korstje weten te bakken, maar het resultaat is er niet minder brrrrrr om.
 

Gelukkig leven we in een multiculturele samenleving. Fijn is dat. Ook zeker als het op eten aankomt. En om dat te vieren presenteer ik hier (na de Surinaamse kroket) de Arubaanse-zonder-vleessoep-maar-rete-lekker-kroket:

500 gr rundergehakt
500 gr tarwemeel
1 struik selderij
2 blikjes volle melk (� 170 gr, Friesche Vlag)
Aromat
2 Maggi bouillonblokjes
3 eieren
paneermeel
2/3 pakje boter
5 grote uien
2-3 Madame Jeanetpepers (Hoe heter, hoe lekkerder!)

Maak de uien, de selderij (met blad en al) en de pepers in de keukenmachine fijn en voeg daarbij de maggi toe. Smelt de boter in een pan (laat hem niet bruin worden) en voeg daarna de gemalen groenten toe. Breng het geheel aan de kook en voeg dan de melk toe. Breng het opnieuw aan de kook en laat het op een laag pitje 10 minuten doorkoken. Doe het gehakt daarna bij de rest in de pan. Meng het meel er doorheen wanneer het vlees gaar is. Neem de pan van het vuur. Laat alles afkoelen.

Kluts de eieren en doe wat paneermeel op een plat bordje. Draai de kroketten (kleiner dan nederlandse en dunner) en draai ze door de eieren en paneermeel en bak ze daarna in frituurolie of -vet.

Klaar!

Smakelijk eten!

www.xa4a.net/mj

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

3 comments

  1. Over klagende kinderen gesproken… Maar om weer on topic te geraken, de eerste smakelijke kipkroket moet ik nog tegenkomen!

  2. Lijkt me lekker, misschien ga ik ‘t wel ‘s maken… alleen dat gehakt, is het niet beter om dat eerst even apart in ‘n koekenpan te doen? Anders krijg je zo te zien gekookt gehakt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit