Work it!

Nou ik heb ‘m gebaard hoor. Het was een zware bevalling, maar het is een gezonde en groene baby geworden. De afgelopen weken ben ik dus bezig geweest met mijn nieuwste projectje in elkaar te draaien: www.worktheweb.nl Morgen is de officiële livegang, maar ja, I’m among friends now.

De site is bedoeld voor webprofessionals. Omdat ik me kapot zit te niezen, nadat mijn vriendje mij met z’n verkoudheid heeft aangestoken ben ik nu efkes niet helemaal in staat om het allemaal uit te leggen, dus hier het persbericht:

Nieuwe site voor de webprofessional

UTRECHT – Sinds vandaag heeft digitaal Nederland een nieuwe communitysite voor webprofessionals. Worktheweb.nl moet dé plek worden waar webbouwers samen komen en innoveren, in de breedste zin van het woord. Anders dan veel bestaande professionele communities wil Work the Web niet alleen technische experts aan trekken. Maar richt de site zich ook op de content- en marketingkant van webontwerpen.

Volgens initiatiefnemer Xaviera Ringeling(32) is er veel onduidelijkheid over welke vakgebieden er komen kijken bij de bouw van een grote website: “Het zijn relatief nieuwe beroepen waar we het hier over hebben. Door onduidelijke definities devalueren de functies waar je bij staat.” Ringeling denkt dat het van groot belang is dat de webprofessionals zelf het heft in handen nemen en het definiëren van de verschillende webfuncties niet over moet laten aan allerlei andere partijen: “Als we willen groeien en ontwikkelen, dan moet de basis duidelijk zijn. Wat doet een contentmanager? wat is het verschil tussen een webredacteur en een offline redacteur? Want verschil is er. Maar nu loopt alles een beetje door elkaar heen. En wie kan het beste antwoord geven op die vragen. De professional zelf.”

De Utrechtse werkt zelf al bijna 8 jaar als designer, contentmanager en webredacteur. In die tijd heeft zij veel zien veranderen: “Internet heeft de kracht van een waterval. De ontwikkelingen gaan hypersnel. En er is nog niet zo lang internet in Nederland, althans niet in deze mate. Tel dat bij elkaar op en je komt tot de conclusie dat het tijd is om eens om tafel te gaan en duidelijkheid te scheppen over wie met elkaar nou precies internet maken en wat de rol is die elk van hen daarin speelt. Alleen dan kunnen we tot volle wasdom komen.”

Dat het om internetprofessionals gaat blijkt uit de virtuele tafel oftewel website waar men van plan is omheen te zitten. Op Work the web is er dagelijks nieuws, een forum, een agenda en kun je artikelen lezen van internet professionals over de kwesties en problemen waar zij dagelijks mee te maken hebben.
========================================================

Mijn vraag: ben je zo’n webprofi, doe dan even mee voor de leuk. Ben je het niet, word dan toch even lid 🙂

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit