Filmmania

Eerst de film van Wildpis, nu weer een film van Jami. Vermoeiend al die amateur filmmakers. Ik word daadwerkelijk schijtziek van al die non-films die ons te wachten staan. Wat is er gebeurd met de goeie oude tijd, toen mensen aan hun midlife crisis nog invulling gaven met een Porsche, een jongere vrouw of als het dan toch semi-creatief moest: schilderen. Vermoeiend.

Niet minder vermoeiend zijn trouwens de mensen die de films in kwestie willen verbieden. De rechtszaken van mensen die zich beledigd voelen en boos zijn om iets wat ze nog niet eens gezien hebben. Mensen die nu al links en rechts dreigen herrie te schoppen als de filmpjes van deze en gene ooit het daglicht zien.

Weet je, toen ik Rambo 3 zag op 16-jarige leeftijd was ik ook grenzeloos beledigd dat iemand zo’n slechte film durfde te maken. Toch kwam het niet bij me op om Sylvester Stallone te bedreigen, de productiemaatschappij aan te klagen, vlaggen te verbranden of ambasadepersoneel naar het leven te staan.

Wilders’film beheerst al weken het nieuws. Waai? Wordt het Nederlandse volk niet moe van z’n eigen moslimfascinatie. En worden moslims niet moe van het continue beledigd zijn? Allah kan het vast voor zichzelf opnemen (gewoon een bliksemflits in het hoofd van deze en gene en klaar is allah) en als je nou – tegen elke zinnige vorm van wetenschap en feitelijke kennis in – sterk staat inΒ je geloof in het hogere, dan zou je toch verschrikkelijk zen moeten zijn als het beledigingen van je geloof aangaat.

Maar goed, 1/3 van alle Nederlanders gelooft dat Char met dode mensen spreekt. ‘Nuff said!

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit