Sunny days

Jarenlang weigerde ik te gaan. I mean, come on. Waarom zou ik naar de zonnebank moeten? Ik ben toch al bruin! Ik vond het nogal genant om als bruine de zonnebank nodig te hebben. Maar toen ik mijn gelige wintergelaat vorige week – nog maar 2 weken tot de grote trouwdag – gereflecteerd zag in mijn spiegel, besloot ik dat wat ik er tot dan toe over had gedacht grote onzin was. Dat was daarvoor natuurlijk ook al wel zo. Maar toen had ik het zelf nog niet besloten. En dat scheelt, zoals je weet!

Maar goed, op naar Sunday’s, Sunbob, Sunkees, sundinges. Vrouwen met perkamenten huid wachtte mij op bij de balie.ย Met een misprijzend blikย kondigde mevrouw perkament aan dat ik wel gebruik kon maken van de Binford supermegasegatitansunbuster 2000ย (denk ik dat het heet). Ik geef grif toe: ik was er niet gerust op. Het klonk als een Hans-van-Willigenburg-maker en dat – weet iedereen – is pas echt eng.

Een knijppakje bronzer en aftersun later drukte ik in de cabine de startknop in en ging liggen. ” Down”ย  moest ik indrukken om ervoor te zorgen dat de TL buizen dicht genoeg bij kwamen om mij te bruinen. Volgens de uitlegdame zou het dak van het zonnending tijdig stoppen en mij absoluut niet verpletteren. Toch niet geheel gerustgesteld hield ik mijn ogen open en mijn vinger aan de knop. Maar uitlegdame had niet gelogen. Gekke bril op, ventilator hoog en zonnen maar.

Doodeng zeg! Mijn brilletje ging na 15 seconden alweer af. De dingen die kunnen gebreuren als je niets ziet zijn talrijk en zelden goed nieuws. Het lawaai van de zonnebank wistte elke zinnige gedachte. En dat 15 minuten lang. tel daarbij de Hans van Willigenburg angst op en je begrijpt dat het een grote marteling was.

Maar goed, ik geef toe: ik ben wel wat bruiner. Om op mijn bruiloft niet als geel spook in mijn mooie jurk te verschijnen zal ik de marteling nog in elk geval een keer of twee moeten doorstaan. Gelukkig ga ik daarna 10 dagen naar Cuba en kan ik onder het genot van een cocktail en met mijn voeten in het zand genieten van de echte Ra. De zonnebank blijft toch wel een heel slap aftreksel.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

8 comments

  1. hehehe, misschien juist omdat ik er nog รฉrg van moet genieten? ๐Ÿ™‚

    Tsja, aan de andere kant…je bent natuurlijk vรณรณr het trouwen helemaal geen vrijgezel, tenzij misschien geboren in รณf de bible belt (pas op voor de bof) of in een uithuwelijk-land.

  2. Ik noem dat u niet van verrassingen houdt, niet graag met oogbedekking onder een zonnebank gaat liggen, en drie boeken over Cuba koopt alvorens een voet op dat eiland te zetten.

    Maar dat heeft ook zo zijn voordelen, hoor. ๐Ÿ™‚

  3. Ach, met die dingen is het zo dat als je het maar weet van jezelf het grootste deel van het probleem al opgelost is.
    Zo weet ik van mezelf dat er een hele hoop is dat ik nog niet weet van mezelf. Maar dat werkt dan dus weer niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit