Welk woord

Wat is het juiste woord: Ironie? Karma? Ik weet het niet. Wel weet ik dat het idee dat Ritรก zich nu onveilig voelt bij mij maar minimaal sympathie oproept. Ik herinner mij dan namelijk een paar Iraanse homo’s, haar gevoelige aanpak van de schipholbrand, de congolezen die terug moesten en zo nog wat moois.

Natuurlijk stellen de PVV en de VVD (zou het kwaad ‘m in de dubbele V zitten….hmmmm) kamervragen. Vooral de PVV weet het werkelijke regeren te vertragen door continu kamervragen te stellen over de kamer. Trouwens, over รกlles. De enige kamervraag die we van hen nog tegoed hebben is “wie was er eerder, de kip of het ei?”. Goede vraag trouwens…althans vergeleken bij de rest van de onzin waarmee ze het democratisch proces in de weg zitten.

Maar terug naar Rita. Weinig medelijden met de vrouw die TON op zette omdat we trots moeten zijn op Nederland. Alsof het een prestatie is dat we hier geboren zijn. En dat terwijl we bij alles waarin we ooit voorop liepen, we tegenwoordig blij moeten zijn als we de top 10 nog halen. Ons drugsbeleid, de tolerantie voor gastarbeiders (tegenwoordig allochtonen)/homo’s/andersdenkenden, onze vrije cultuur die dan wel erg smakeloze films heeft voortgebracht – met veel onnodig naakt, maar toch best okay was in tegenstelling tot het gekwaak van de CU en het CDA.

Maar goed, ik wens Ratti toch veel veiligheid toe. Ook terwijl ze een lesje leert in hoe het moet zijn om je onveilig te voelen. Al is het alleen maar al omdat ik niks kwijt wil van mijn eigen karma-punten.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit