De pannetjes worden nat – Suriname

Wat een ramp. 174 dorpen onder water. Duizenden mensen dakloos. En de regen houdt aan. Suriname loopt onder.

Prachtig land. Ik ben er nog nooit geweest, al komen mijn grootouders er vandaan. Mijn ouders zijn beiden op Aruba geboren. Nou ja, van mijn vader weet ik het eigenlijk niet zeker. Het kan ook zijn dat heel jong vanuit Suriname naar Aruba is gekomen. Maar goed, dat is besides the point. Deze watersnoodramp ziet er in ieder geval een stuk ernstiger uit dan dde watersnoodramp hier in Nederland die in de jaren ’90 wat huizen onder deed lopen. Dat was natuurlijk wel rot, maar het viel best mee.

Ik weet nog dat ik toen bij Cool Cat werkte (jazeker) in Den Haag. En dat een van de “vluchtelingen” (uit Limburg) toen de winkel binnenliep en gratis kleding eiste i.v.m. de megaramp. Wat een gek.

Maar voornamelijk kan ik me een mega inzamelingsactie herinneren op tv. Allerlei BN-ers die liedjes zongen en optraden. Allemaal privé giften en giften van bedrijven. Ik weet niet in hoeverre dat voor Suriname nodig is, maar het lijkt me een prima idee. Het liefst dan tijdens Jensen ofzo. Dan zit dat ook meteen niet meer in de weg.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit