SEO

vandaag heb ik cursus. Op zich leuk, ware het niet dat ik op woensdag normaal vrij ben. Ambtenaar dat ik ben (ik zeg het zelf maar even). Aan de andere kant kan ik nu aanstaande vrijdag in bed blijven liggen, terwijl ik vandaag het een en ander leer over SEO. Voor de newbies onder u: Search Engine Optimization. Oftewel; hoe wordt je website gezocht en gevonden en hoe zorg je ervoor dat de juiste mensen je vinden.

Natuurlijk doen wij op mijn werk al aan SEO. Onze site trekt tienduizenden bezoekers per maand, dus die nemen we al redelijk serieus. Maar er echt structureel werk van maken dat de site Google-savvy is (aangezien SEO zich in elk geval in Nederland voornamelijk richt op die zoekmachine), daar zijn we nog maar pas mee begonnen. In mijn team van webbouwers en webschrijvers zit al heel wat SEO-kennis, maar zoals ze vroeger bij dat kinderprogramma zeiden (was dat sesamstraat) “er kan nog meer bij!”.

En ik mag daar als ambassadeur meer over gaan leren. Altijd goed en trouwens ook inzetbaar bij mijn eigen site(s). Mocht ik een tijdens de dag een diepzinnig inzicht opdoen, dan deel ik die hier vast nog wel. Is het een inzicht met betrekking tot SEO, dan kunnen medewebmasters(of the universe)Β er misschien nog wat mee. Kennisdeling op z’n web 2.0.

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

7 comments

  1. πŸ™‚ Ik haat het woord blogosfeer. Maar even los daarvan…tis wel mijn werk he Γ©n ik bΓ©n een nerd! Maar don’t worry. Ik kan mijn nerdy topics wel ergens anders kwijt πŸ˜‰

  2. AHHAHAHA πŸ™‚ nee ik ben zelf ook een nerd, maar ik weet niet of jij die zogenaamde marketing weblogs weleens bekijkt. De taal die ze daar gebruiken is echt zo dromenland. Moest ik bij topic ff aan denken.

  3. Nou ik probeer ze zo min mogelijk gelezen, want ik haat dat hoogdravende gezever. Maar dat betekent niet dat ik het onderwerp niks vind. Daarom heb ik deze site ook gebouwd contentgirls.nl. Ik ben er nu nog mee bezig en het zal even duren voordat ik alles wat ik wil schrijven aan info erop heb staan, zodat ik verder kan met meer opiniedingetjes….maar ik snap wel wat je bedoelt!

  4. hahaha ja ik ben er ook geen fan van. Ze vertellen namelijk allemaal hetzelfde en vinden zichzelf een hele bons. Leuke site, ook met wordpress mag ik aannemen?

  5. Search engines now empower anyone with a computer to reach out and learn about any topic quickly and easily. The end result is a new world where people acquire in minutes what once took hours or even days to learn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit