Vasten dag 2 – daarom!

Op afbouwdag twee eet ik niet veel: fruit, groente en sap. Maar het gaat me vooralsnog gemakkelijk af. Irritanter zijn de reacties van deze en gene.

Waarom ga je vasten, je hoeft helemaal niet af te vallen. Waarop een sterke rol-oog-actie volgt en nog wat opmerkingen in sarcasme-font.

Dat weet ik bruv. Ik doe het dan ook niet om af te vallen.

Het idee is dat deze sportkuur ervoor zorgt dat je je verbranding verbetert en dat is fijn. Voor veel mensen Γ­s het ook een manier om kilo’s te kwijten. En ja, die val ik natuurlijk ook af (700 gram na dag 1). Maar voor mij gaat het om iets anders.

Discipline.

Niet alleen eet ik een aantal dagen niet (erg schokkend is het niet. 3 dagenΒ  zonder voedsel, de andere 7 dagen zijn afbouwen en na 3 dagen niks, weer opbouwen), daarnaast doe ik elke dag 20 minuten cardio. Dat lijkt niet veel, maar zonder (veel) voedsel is het best een uitdaging. Los van dat ik cardio HAAT.

Het hele proces vraagt discipline. Doorzetten terwijl je niet wilt, je ongemakkelijk voelt en liever een magnum eet, een baco drinkt en op de bank hangt.

10 daagjes discipline is erg minimaal, maar een goede oefening voor de geest.

Volgens deze methodiek zou na de 10 dagen ook de spieropbouw voorspoediger gaan en is de vertverbranding structureel verhoogd.

Dat zien we dan wel. Nog 8 dagen te gaan. Disicpline.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit