Moord en brand

bad dayJezus, wat heb ik vandaag een baaldag. Ik heb dan ook niks te zeggen eigenlijk. Wel een vraag/kwestie:

Waarom is moord slecht?

Verder zijn (on a lighter note) ook alle leuke, gezellige en vooral opbeurende verhalen welkom)

 

 

 

 

 

 

……..

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

8 comments

  1. by definition, Xav, by definition. Murder is bad because isthe bad way to kill a person. Formulate your question more precisely. maybe you would like to ask why is to kill a person a crime.

  2. Moord is per definitie slecht; dat ligt besloten in het woord. Net als in mishandeling; “mis” geeft aan dat het slecht is.

    Maar alle semantiek ter zijde, blijft het doden van een mens in beginsel slecht. Dit heeft m.i. te maken met onze mest primaire drang; die tot homeostase. Omdat wij zelf graag in één stukje verder willen, gunnen we anderen om ons heen ook dat plezier. Op het moment dat de mensheid als geheel deze ultieme grens niet zou eerbiedigen is éénieder zijn bestaan niet zeker zodra iemand anders in de buurt is.
    Aangezien dit onze meest primaire drift tegenwerkt is het dus puur vanuit egoïstisch overlevingsstandpunt een slecht idee om dit ultieme taboe opzij te zetten.

    Een mooi voorbeeld hiervan zie je in de bloederige burger- /stammenoorlogen in Afrika waar totale chaos heerst en mensen (zelfs die met geweren) hun leven geen seconde zeker zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit