Verdwaalde burgervaders

Vanaf vandaag kunnen mensen die lid zijn van de bieb het boek Dubbelspel van de Antilliaanse schrijver Frank Martinus Arion gratis ophalen. In het kader van de actie Nederland leest, bedoeld om ons allen aan het lezen te krijgen wordt deze klassieker uit de jaren 70 gratis weggegeven. Dubbelspel gaat over vriendschap, overspel, seks en prostitutie. En volgens de burgemeesters van Ermelo, Nunspeet en Putten staan die thema’s haaks op de wormen in Naarden die de overheid probeert uit te dragen. Zij weigeren dit boek dan ook uit te delen.

De heren burgemeesters (misschien ook dames) hebben het boek duidelijk niet gelezen. Ja die thema’s komen er zeker in terug, worden instrumenteel ingezet om een verhaal over mensen/vrienden te vertellen. Dubbelspel is een spannend, ontroerend en (vooral voor Antillianen/Arubanen) ook een herkenbaar boek. Ik kan iedereen aanraden het te lezen.

Die burgervaders nemen hun eigen stedelingen niet serieus als ze denken dat het nodig is hen zo pertinent te beschermen tegen Dubbelspel. Volwassen mensen maken zelf wel uit wat ze willen lezen en wat ze meenemen uit een boek dat ze lezen. Blij dat ik in Utrecht woon waar ik het boek gewoon op kan halen. Dan kan ik eindelijk de versie die ik van mijn zusje heb geleend weer terug geven.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

7 comments

  1. Ach ja, dat is de arrogantie van de gelovigen. Zeg er niet te veel over, want ze schelden je uit op een manier, war de honden geen brood van lusten. Dat schijnt allemaal wel te mogen als ze menen, dat je DE WAARHEID, althans volgens hen, geweld aan doet. Ik ga het boek gelijk halen, morgen.

  2. Geweldig boek inderdaad. En ach, we zijn toch wel wat hypocrisie gewend uit dat deel van het land. Alles wat er in Dubbelspel staat gebeurt daar ook, maar je praat/schrijft er gewoon niet over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit