Fiadoe – lekkerrrrrr

Op de Madame Jeanette receptensite verzamelen we recepten en anekdotes. Ieder van onze recepten heeft een verhaal, want achter elk recept zit een herinnering. Heb jij een mooi recept met een mooi verhaal, stuur dan een mailtje naar recepten@xa4a.net. Het recept van vandaag komt van Cindy.

Vanaf het eerste feest dat ik mij kan herinneren van ons thuis waren er allerlei soorten taart. Mijn moeder had een enorme database wat betreft taarten en koekjes. En als ik de kans had, was ik met mijn neus graag bij mijn moeder in de keuken. Bij één van de taarten die zij altijd maakte, heb ik persoonlijk haar geduld en liefde voor lekker eten enorm leren  waarderen.

Fiadoe is een bewerkelijke taart en ze was altijd blij wanneer ik daarbij wilde helpen. Zij sneed dan de “roosjes” en ik mocht ze in het cakeblik schikken! Heerlijk vond ik dat! (Bovendien vertelde ze mij dan in de tussentijd allerlei verhalen van vroeger. Heel gezellig!)
Slimme eenvoud: wanneer we met de (familie)band uit gingen om te repeteren, dan gooide zij alle fiadoe-ingrediënten door elkaar en bakte ze daarvan handzame broodjes! Lèkkerrr!!!

 

Fiadoe (gevulde deegtaart)
Fiadoe ontbreekt nooit op een Surinaams feest!Ik moet je wel waarschuwen dat het een taart is voor mensen met veel geduld en zin in een lekkere taart! Maar ik beloof je: de moeite waard!

Nodig:
500 gr roomboter
500 gr bloem
175 gr suiker
50 gram fijne suiker (voor het deeg)
15 gr gist
kaneel
vanillesuiker
kwart liter melk
4 eieren
250 gr krenten (en/of rozijnen)
50 gr gemalen zoete amandelen
indien gewenst: sukade (niet iedereen houdt daarvan!) rum rond cakeblik

Voorbereiden:
Krenten en/of rozijnen wassen en (het liefst) een paar dagen in rum weken. Hiervoor kun je een oud (pindakaas)potje gebruiken.

Lees verder op Madame Jeanette

Share with your friends









Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends









Submit