VERBODEN

Paddo’s moeten verboden worden. Het tegenwerken van integratie bestraft. Coffeeshops ontmoedigd. Happy hours afgeschaft.Β Belspelletjes aan banden gelegd. Abortus heroverwogen. De maximumsnelheid verlaagd. Roken mag bijna nergens meer. Madonna en rockconcerten moet worden gestopt. Dubbele nationaliteiten kunnen niet meer. En boerka’s waren al even in de ban. Al met al wordt het leven steeds simpeler. Voor we het weten is de vraag wat goed en/of slecht is, ΓΌberhaupt geen vraag meer. Dan is alles waarvan “men” vindt dat het slecht is, gewoon verboden. Dan is het zelfs voor volwassenen niet meer nodig om keuzes te maken, want dan doen onze mensen in Den Haag dat gewoon voor ons. En als ze het daar niet doen, dan doen onze mensen in het gemeentehuis dat wel. En wordt er daar niet bepaald wat we wel en niet mogen doen, kunnen we altijd nog vertrouwen op onze geestelijke leiders om ons voor te schrijven wat we wel en niet zouden moeten doen.

En als we niet meewerken? Nou daar hebben we gedwongen afkicken voor, gedwongen stoppen met prostitutie, wetten, regels, verorderingen en de old time favorite hel en verdoemenis.

The simple life. Wat een genot. Of mag dat ook al niet meer?

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

7 comments

  1. Incidentenpolitiek. Ik dacht dat we daar alweer mee klaar waren, maar kennelijk is de gifbeker nog steeds niet leeg.

  2. Alles m.b.t. drank en drugs: eens. Happy hours worden trouwens alleen afgeschaft voor jongeren, ik snap niet dat iemand daar tegen kan zijn… :-S

    Voor de rest: je draagt en zegt maar wat je wilt.

  3. We leven al weer zo’n vijf, zes jaar in het equivalent van de kleinburgerlijke jaren ’50 van de vorige eeuw. Er zal net als destijds een tegenbeweging gaan opstaan, over een jaar of vijf gaan de jaren ’60 herleven, hoop ik! πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit