Halloween

Wat is er beter dan een legitieme reden om een avondje optimaal te griezelen. Kijk, daarom ben ik dus gek op Halloween. Nu is het eigenlijk woensdag pas Halloween. Maar dan is het zo moeilijk om een grote groep mensen zo ver te krijgen dat ze tot 3 uur ‘s nachts horror bij me komen kijken. Ik besloot mijn Halloween feestje dan ook zaterdag te vieren. Aangezien ik een feestje altijd erg serieus neem, had ik van tevoren wat onderzoek gedaan naar Halloween gewoontes. Wat een lucky bastards die Amerikaanski’s. Elk jaar een doodeng griezelfeest, inclusief verkleedpartijen. Daarbij valt Sint Maarten echt in het niet. Maar goed. De ingrediΓ«nten van mijn feestje:

1 Ijshand: Je koopt een doosje latex handschoenen en vult die met water. Bij het water doe je wat rode voedselkleurstof. Je sluit de handschoen af met een touwtje en hangt het geheel in je vriezer. En presto: een paar uur later heb je een doodenge, bloedrode griezelhand.

– 1 griezelhand punchbowl: Je neemt een grote schaal, schenkt daar 7-up en 2 vruchtenmixen in (kies maar wat) en doet er je vrieshanden bij. Het ziet er supercool uit en met wat Vodka kan het nog heel gezellig worden.

Mummiecakes: Je neemt wat cakemix en bakt een lading cupcakes. Maak daarbij wat glazuur (zelf maken, dat kant-en-klaar-spul werkt niet) en smeer die op de cakjes als de windsels van een mummie. Je laat dus een stukje open waar je oogjes kunt plakken. Voor de ogen gebruik je M&M’s. Lekker en leuk!

Mummie-dogs: Je neemt een Unox rookworst en snijdt er een soort hotdogs van (geen ronde vormen meer dus). Je windt er croissantdeeg omheen als een soort mummiewindsels (van dat deeg uit blik). Oven voorverwarmen, mummies erin en 20 minuten wachten. Wanneer ze klaar zijn snij je er met een mes een gezichtje in en gebruikt mosterdzaadjes om de ogen in te steken.

Wurmshots: Men neme wat Jell-o (groen ofzo is leuk) en doet het in shotglaasjes. Voordat het geheel helemaal opgestijfd is, duw je er wat van die snoepwormen in. Leuk en smerig (op een goeie manier).

We waren ook nog van plan bloody Mary saus met biefstuk te maken, maar daar zijn we niet eens aan toegekomen.

Naast al het lekkers hadden we nog wat spinnenwebben. Halloween asbakken, kaarsen, versieringen, strooisels. Xenos is wat dat betreft een prima winkel.

En toen was het tijd voor de films. Voor het feest had ik een lijst van meer dan 30 films, waaronder klassiekers uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Jammer genoeg kun je op zo’n avond maar 2 of 3 films kijken, dus dat werd stemmen. Algauw was het duidelijk:

1. Nightmare on Elmstreet
Wat vond ik dat een enge film toen ik ‘m voor het eerst zag. Ik sliep letterlijk een week niet en weigerde sinds die tijd (was ik 14?) om die film nog eens te zien. Gelukkig is het in je fantasie altijd stukken erger dan in het echt. Freddy bleek een automutilant die vooral zichzelf steeds in de armen, buik en vingers sneed. En wat was Johnny Depp jong zeg. Verder heb ik nogmaals kunnen constateren dat de jaren ’80 qua mode echt horror waren. Het haar was groot, broeken opgetrokken tot de heupen en mannen droegen topjes. Brrrrrr

2. The exorcist
Een avondje horror kan eigenlijk niet zonder deze film. Linda Blair acteert voortreffelijk en had eigenlijk een Oscar moeten krijgen. Jaren nadat ik deze film voor het eerst zag, zag ik haar terug in een soort softporn. Huppelend door de jungle in veels te weinig kleding. Dat heeft ze niet verdiend. Maar goed, doe mij maar de jaren ’70. De kleding was dan wel van polyester, maar zou niet misstaan bij de H&M en ten minste werd er nog bij het leven gerookt (zelfs de arts rookte in het ziekenhuis). Zelfs de priester Damian rookte, dronk, vloekte en bokste. Als dat geen coole priester is, dan weet ik het ook niet meer. Overigens vind ik de scene waarin Linda Blair achterstevoren, binnenstebuiten de trap af komt trippelen echt TE freaky voor woorden (let op: alleen in de director’s cut).

3. Hellraiser
Pinhead is zooo cool. Deze film had ik al een hele tijd niet gezien. Nu weet ik weer dat Pinhead in deze film maar weinig voorkomt. Jammer wat mij betreft. Hij is echt de coolste cenobite die ik ken! Toch wel een goeie film en trouwens ook een erg goed boek. Voor de luie lezers onder ons: tis maar een dun boekje!

Tijdens de laatste film viel ik jammer genoeg in slaap. Gelukkig wist ik Kruger uit mijn dromen te houden en heb ik het veilig naar mijn slaapkamer gered. En hoewel ik alle bovengenoemde films gisteren (met 14 man) minder eng vond dan toen ik ze voor het eerst zag, was ik nog nooit zo snel onder de douche vandaan als vandaag. Griezelen is goed.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

4 comments

  1. Als horrorfreak eerste klas heb ik genoemde films uiteraard al diverse malen gezien en vind ze fantastisch. Ik mis trouwens Evil Dead in het rijtje. (Denk aan de ‘speelkaarten-scΓ©ne in de film, brrrr).

    Maar een film als de sixth sense, zoals genoemd door druppeltje, die vind ik gek genoeg pas echt horrific. Alleen al denkend aan de vrouw in roze ochtendjas in de keuken (“Dinner is NOT ready!!!”) loopt het koude zweet al richting bilnaad.

    Klinkt erg leuk, je Halloween-feestje. Waar was ik?

  2. ja, waar was jij idd. Volgend jaar moet je er maar bij zijn!

    Maareh Evil dead staat er ook bij op het lijstje. Heb ik pas nog zitten kijken. En hoewel het ietwat bloederig is en trouwens ook verouderd…vond ik ‘m DOODeng!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit