Een eigen boek

Welmoet Boender schreef naar aanleiding van een onderzoek dat ze deed naar de rol van Imams in Moskeeën een boek. Mevrouw Boender promoveerde op dit onderwerp en vertelde daarover in Goedemorgen Nederland. Zij bestudeerde jarenlang wel 2 moskeeën en 1 jongerenbeweging. Haar conclusie: de macht van de imam wordt sterk overschat en Marokkanen cq moslims zijn een divers volkje met verschillende opvattingen over de islam.

Dat je daarop af kunt studeren zeg. Zo kan ik ook een boek schrijven. Sterker nog, dat ga ik doen. Komt ie:

Moslims in Nederland

Hoofdstuk 1
Moslims zijn divers. Niet allemaal hetzelfde dus.

Hoofdstuk 2
Hollanders zijn een divers volkje. Niet allemaal hetzelfde dus.

The end

Nou ja goed, ik ben onaardig. Ze doet haar best. het zegt wat mij betreft ook niet zoveel over haar, maar veel meer over een maatschappij die geobsedeerd is door élke berichtgeving over moslims. Het begint me intussen te vervelen. Dat hele integratiedebat duurt nu al zo lang en doordat het al zo’n lange tijd op precies dezelfde manier wordt gevoerd, levert het nog steeds maar minimaal iets positiefs op. Daarover trouwens morgen meer. In elk geval: mevrouw Boender gefeliciteerd met het promoveren.

Share with your friends

Submit

Ik ben het maar hoor, niet stressen.

2 comments

  1. Nou ik ben wel heel hard aan het nadenken. De reacties hebben me een nieuwe impuls gegeven. En een weg om met een ander groenlinks in aanraking te komen. Iets wat me so far nog niet was gelukt. Maar daar ben ik nog niet uit. Michiel (van de planeet) heeft besloten me erin te houden. Zie comments onder goodbye GroenLinks.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit