Drie dagen

Vijf nieuwe BH’s, een Amerikaanse deodorant die wél werkt en een mooi geldbedrag voor mijn veels te dure camera fonds. Oftewel; mama is hier. Omdat ik het grootste deel van het jaar niet in hetzelfde land woon als mijn moeder, staat haar komst zonder uitzondering garant voor mooi ingepakte, geurige cadeau’s. Daarnaast is het ook gewoon leuk als mijn moeder er is. Lekker trutten, lekker roddelen over mijn overzeese familie, het lekker met elkaar eens zijn omdat een deel van wat ik vind toch bij haar begonnen is. Heel leuk.

De eerste drie dagen dan he.

Dan moeten we allebei even pauze. Want als er normaal een oceaan tussen zit, dan is een etage wel erg weinig afstand. Dan blijkt – met alleen die ene etage ertussen – dat je het over maar heel weinig eens bent en over veel meer oneens. En dat je – ondanks het feit dat je al 33 jaar geleefd hebt, je nog steeds ge- en bepreekt kan worden. Dan begint het je toch allemaal een beetje op de zenuwen te werken. En dan moet je nog 3,5 week samen – met alleen die ene etage ertussen.

Gelukkig lost een dagje rust van elkaar veel – zo niet alles – op. En gelukkig komt mijn moeder hier meestal om congressen te bezoeken, cursussen te volgen en haar vele vrienden weer eens te zien. Dus die rust krijgen we wel. Einde dag 3 staan we op voet van oorlog. Dagje rust. Alles gekalmeerd. Dag 5 of 6 roddelen we en trutten we weer als vanouds.

Leuk! Mama is er! (dag 1)

Share with your friends

Submit

Digitale kletskous, gezellige borrelaar, webgek en -werker, kattenvrouwtje. Lees, speel wat piano, zing wat, maak wat internetdingen. Hekel aan valse wijven, maar nog meer aan valse kerels.

4 comments

  1. Kende ‘m niet dus ff opgezocht. Ziet er qua specs mooi uit. Shake reduction is een erg prettige optie, en live view absoluut ook. Alleen jammer dat het lcd schermpje niet kantelbaar is. Ik heb daar bij mijn camera (olympus E3) al veel plezier van gehad. Is erg handig als je over een menigte heen wilt fotograferen, dan hou je met de camera boven je hoofd gewoon controle over het beeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share with your friends

Submit